Strijkkralen ideeën

strijkkralen knutselwerk

Wat leuk dat ik deze gastblog mag schrijven voor WoeWoe! Ik ben Susan van Schooten, moeder van Ayden (9) en Benjamin (6) en ik ben eigenaar van Frutsel, een inspiratieplatform voor moeders. Deze vind je op www.frutsel.nu. Ik blog niet alleen over knutselen, maar ook over uitjes, vakanties en interieur. Verder sta ik veel in de keuken dus je vindt bij Frutsel ook lekkere kindvriendelijke recepten. En ik verkoop kant-en-klare knutselpakketjes. Superhandig voor een regenachtige woensdagmiddag of om mee te nemen op vakantie. 

Onze favoriete knutselspullen

Nu vraag je je vast af waarmee wij het vaakst knutselen. De grap is… mijn kinderen zijn geen echte knutselaars. Ze kunnen wel uren tekenen of kleuren, maar knutselen…. Helaas niet. Daarentegen zijn ze wel enorme liefhebbers van strijkkralen. En laten we dit nu in overvloed hebben. Toen Ayden 4 jaar werd, kreeg hij – geheel toevallig – van alle visite een flinke bak strijkkralen. We hebben dus wel honderdduizenden strijkkralen in huis liggen. En de bodem is nog lang niet in zicht haha. 

De voordelen van strijkkralen

Weet je wat ik zo fijn vind aan strijkkralen? Je krijgt geen smerige handen en het is zo weer opgeruimd. Mijn kinderen stoppen pas als het schijfje vol zit, dus ze zijn echt wel eventjes zoet. Het is goed voor de fijne motoriek, je wordt er ontspannen van en het stimuleert je creativiteit. En als je een patroontje namaakt, dan moet je dus ook goed tellen en zorgvuldig werken. Ik zie alleen maar voordelen, behalve als een bak vol strijkkralen op de grond klettert…..  

Maxi strijkkralen voor peuters

 

Tip: Koop Nabbi biologisch afbreekbare strijkkralen, deze strijkkralen zijn gemaakt in Zweden van raapzaadolie en bevat geen microplastic.
Goed voor kind en milieu dus!

Pokemonbadges van strijkkralenpokemon badge van strijkkralen

Tegenwoordig zijn bij ons de Pokemon badges heel populair. Op de Pinterest pagina van Frustel vind je vele voorbeelden. Een precies werkje, want je moet tellen en het patroontje namaken. Meestal is het voorbeeldje op internet niet het exacte formaat van onze onderlegger, dus je moet ook nog een beetje improviseren. De ronde onderleggers hebben wij bij de Ikea gekocht. 

Regenboog en donuts van strijkkralen

Strijkkralen ideeën

Vóór de Pokemonfase hadden wij trouwens een Regenboog- en Donutfase. Leuke donut voorbeelden vind je ook op onze Pinterest pagina. En daarvoor – toen ze nog echt heel klein waren – werden er gewoon leuke kleurtjes door elkaar gebruikt. Patroontjes waren toen nog niet belangrijk en veel te moeilijk. 

Zomerse strijkkralen

Strijkkralen ideeën

Een leuke tip voor zomerse dagen. Als je geen beestjes in je ranja wilt hebben, plaats dan een strijkkralenplaatje op je glas, met een klein gaatje in het midden voor je rietje. Ideaal! En het staat ook nog eens heel leuk en vrolijk.  

Het strijken van strijkkralen

Eerlijk is eerlijk… ik ben geen strijker. Dat is werkelijk het enige klusje in huis waar ik (letterlijk en figuurlijk) mijn handen niet aan brand. Mijn man strijkt zelf zijn overhemden en dus ook onze strijkkralen. Als wij klaar zijn, dan leg ik heeeeeel voorzichtig de onderzetter met strijkkralen op het aanrecht, zodat niemand ze per ongeluk meer kan omstoten en wachten we totdat papa thuis is om te strijken. Zijn tip… niet te warm en niet te koud en tussentijds steeds goed kijken. Na afloop zetten wij altijd iets zwaars op de strijkkralen zodat het niet krom trekt. Benjamin legt zijn ontwerp altijd een dagje in de koelkast. Volgens hem dé manier om de strijkkralen te laten afkoelen na een hete strijkijzer. 

Wat doen jullie met het eindresultaat?

Wat doen jullie kinderen eigenlijk met hun strijkkralen zodra ze klaar zijn? Mijn eerlijke antwoord…..  Bij ons belanden ze – zodra ze klaar zijn – in de speelgoedkist en kijken ze er nooit meer naar. Eens per jaar mest ik de speelgoedkist uit en gooi ik ze weg. Oeps… ben ik de enige? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Een reactie op “Strijkkralen ideeën

  1. Pingback: Knutselen Om Te Ontprikkelen | WoeWoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt