Zelf fidgets maken

Zelf fidget maken - 2 fidgets

Een gastblog schrijven is altijd leuk. Toen Julia vroeg of ik een blog wilde schrijven over knutselen, wilde ik dat ook met veel plezier doen. Onze meiden knutselen graag. Emma nog meer dan Anne. En tegenwoordig zijn ze helemaal fan van fidgets. Er zijn veel leuke en verschillende fidgets te koop. Maar nog leuker is om zelf fidgets te knutselen. In deze blog lees je daar meer over.

Even voorstellen..

Ik ben Ingrid, 41 jaar en moeder van twee meiden van acht en tien jaar. Wij hebben een eigen bedrijf in feestartikelen met twee winkels en een webshop (www.carnavalsland.nl) en daarnaast heb ik een blog: Blogsbyingrid. Mijn blog is een persoonlijke (mama) blog. Ik blog over alledaagse dingen en meestal staan de kinderen en ons gezin centraal. Ook deel ik leuke knutseltips, traktatie ideeën, uitjes en kinderboeken. Neem vooral een kijkje.

Zelf fidget maken

Wat zijn fidgets?

Fidget toys. Ik kende het eerst niet, maar de meiden kenden het onder andere van TikTok. De fidget spinner die kende ik wel, maar inmiddels zijn er veel meer leuke fidgets. Wat zijn fidget toys nu eigenlijk? Fidget toys staan ook wel bekend staan als friemelspeelgoed. Fidget toys zijn gadgets die geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen die moeilijk stil kunnen zitten of moeite hebben met zich te concentreren. Fidget toys zorgen voor rust en concentratie voor bijvoorbeeld wiebelkontjes of friemelaars. Ook kan het helpen bij het verminderen van duimzuigen of nagelbijten.

Hoe maak je zelf een fidget?

Hoe knutsel je fidgets? Je kunt met allerlei materiaal verschillende fidgets knutselen. Wij kozen er voor om fidgets te maken van ballonnen. Daarnaast gebruikten we wol, plakoogjes, pompons, een dikke zwarte stift, foam en lijm. Deze knutselspullen hebben we eigenlijk altijd standaard in huis.

Hoe maak je een leuke fidget van een ballon? Bedenk eerst een leuk figuurtje dat je van de ballon kan maken. Wij kozen voor een muis en een octopus. De muis maakten we van een grijze ballon, de octopus van een blauwe ballon. Je kunt de ballon gewoon opblazen of voor een echt fidget friemel gevoel vullen met bijvoorbeeld, water, zeep, strijkkralen, pompons, watjes, zand, rijst of meel.

Zelf fidget maken

Daarna ga je de ballon versieren. Voor de muis knipten van gele foam twee oortjes. We plakten twee gele plakoogjes en een gele pompon als neus erop. We knoopten een stukje wol aan de ballon als staart en tekenden met zwarte stift de snorharen. De octopus is nog makkelijker. We gebruikten blauwe plakoogjes en tekenden met zwarte stiften een mondje. Met een aantal stukjes blauwe wol maakten we de tentakels van de octopus.

Nog meer fidget voorbeelden..

Wil je alles weten over fidgets en nog meer voorbeelden van zelfgemaakte fidgets? Koop dan het goek ‘Fidget Fun’ van de Knutseljuf.

Boek fidget fun van de knutseljuf

De meiden zijn super trots op hun nieuwe fidgets. Wat is de fidget van jouw kind? Ik ben erg benieuwd naar jullie zelfgemaakte fidgets!

En kijk voor meer leuke knutseltips, traktatie ideeën, uitjes en kinderboeken op mijn blog.

Liefs Ingrid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt