Knutselen met wc rollen

lege wcrol om mee te knutselen

Wat te doen met lege wc rollen? Je gebruikt er toch best wat in de maand en telkens gooi je de lege wc rol weer bij het oud papier. Zonde! Je kan er zoveel leuke dingen mee doen. En naast wc rollen kan je natuurlijk ook een een lege keukenrol gebruiken! Voor elk thema of feestdag is er wel iets te verzinnen. Ik zal deze blog dan ook telkens bijvullen, al mijn knutselwerkjes met een wc rol komen in deze blog te staan. Heb jij nog een leuk idee? Stuur me dan een berichtje en dan voeg ik het toe!

13 ideeën voor knutselen met wc rollen

Halloween knutselen

knutselen met wcrol Halloween knutselwerk

Kijk hoe schattig deze Halloween figuurtjes zijn. Ze zijn heel simpel te maken, je plakt gekleurd papier op de wc rol of je verft de wc rol in de gewenste kleur en daarna teken je het gezichtje. Met papier kan je bijvoorbeeld de vleugels van de vleermuis maken.

Kuiken geknutseld van wcrol

Kuiken geknutseld van wcrol

Met Pasen maakte ik samen met Damian dit kuikentje. Wil je nog meer knutsel ideeën voor Pasen? Lees dan de blog ‘knutselen voor Pasen.’
We hebben de wc rol bekleed met geel papier en vervolgens de armpjes daar doorheen geprikt. Uit wit papier hebben we het ei geknipt, 2 oogjes en een oranje snavel maken het helemaal af!

Heb je geen knutselmateriaal in huis? Kies dan voor ons knutselpakket robot en maak van een lege wcrol een robot!

Schilderij van gerecycled materiaal

Schilderij van gerycled materiaal
Hoe gaaf is dit! De kliederschuur maakte dit schilderij op canvas met gerecycled materiaal zoals lege wc rollen en eierdozen. Dit ga ik zeker een keer na doen! Vooral de pastelkleurtjes zijn super mooi, je kunt dit kunstwerk zo boven de bank hangen, wat zullen de kinderen trots zijn.

Stempelen met wc rollen

Stempelen met wc rollen

Debby en haar kindje stempelen met wc rollen, wat een goed idee! Maak sneeuwpoppen of wielen van een auto. Doop de wcrol in de verf en stempelen maar. Erg leuk ook om zwart papier en witte verf te gebruiken, is weer eens wat anders. Meer knutselinspiratie vind je op haar Instagram account.

Vogeltjes van lege wc rollen

knutselen met wcrol

Deze vrolijke wc rolletjes vind ik ook erg leuk! Ze doen mij denken aan vogeltjes, waar vind jij ze op lijken? Voor nóg meer ideeën wat je met je lege wc rol kan doen, kan je ook kijken op ons Pinterest bord.

TIP:  Als je lekker aan het knutselen bent, dan hoort daar natuurlijk een liedje bij. Het liedje ‘een kokertje van karton’ van Dirk Scheele past er perfect bij!

Koningsdag knutselen

knutselen met wcrol - knutselen voor koningsdag - oranje kroontjes

Op Instagram volg ik de Knutsel Zusjes. Elke zaterdag posten zij een leuke knutselvideo. Met Koningsdag hebben ze deze schattige kroontjes geknutseld. Wil je weten hoe ze deze hebben gemaakt? Kijk dan hun Youtube video!

Superhelden armband

knutselen met wcrol - superhelden armband van wcrol

Onlangs maakte ik deze superhelden armband van lege wc rollen. Je kunt de wc rolletjes verven of beplakken met gekleurd papier. Het Superman logo heb ik zelf getekend en de bliksemschicht heb ik uitgeknipt. Heel simpel en erg leuk voor je kind om hun favoriete superheld na te spelen!

WC rol monsters

knutselen met wcrol - wcrol monster

Monsters maken blijft leuk! Je kunt er alle kanten mee op want er is niet 1 soort monster, monsters verzin je zelf! Maak een monster met 1 groot oog of juist heel veel ogen. Kijkt jouw monster eng of lacht hij? Laat je creativiteit de vrije loop gaan want alles is mogelijk met monsters.

Nog meer knutselen met WC rollen

dieren van wc rollen

Met wc rollen kun je hele leuke dieren knutselen: een lieveheersbeestje, konijn of kuiken bijvoorbeeld.

konijnen van wc rollen

Voor Pasen kun je deze schattige konijntjes maken in pastelkleuren. Extra leuk om hem te gebruiken als eierdop.

vuurpijl van wc rollen

Of maak vuurpijlen van wc rollen, wie kan ‘m het verst laten vliegen?

Knutselen met wc rollen 4

Dieren komen regelmatig terug in mijn knutselwerkjes dus ik kon het niet laten om deze mooie vlinder van een wc rol te maken.

IJsje van wcrollen

Hoe simpel is dit laatste knutselwerk. Een heerlijk ijsje van 2 geschilderde wc rollen op ijslollystokjes. Wil je weten wat je nog meer kunt maken met ijslollystokjes? Lees dan onze blog over knutselen met ijslollystokjes.

Welk van de wcrol knutselwerkjes is jouw favoriet?
Veel knutselplezier! Liefs Julia

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

4 reacties op “Knutselen met wc rollen

  1. Pingback: Duurzaam knutselen - WoeWoe - Duurzaam knutselen en betaalbaar spelen

  2. Pingback: 6 X Knutselen Met Eierdozen | WoeWoe | Duurzaam Knutselen En Betaalbaar Spelen

  3. Pingback: Halloween Knutselen - 11 X Halloween Knutsels | WoeWoe | Duurzaam Knutselen En Betaalbaar Spelen

  4. Pingback: Knutselen Met Karton | WoeWoe | Duurzaam Knutselen En Betaalbaar Spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt