fbpx

Knutselen met karton

Wasmachine van karton

Knutselen met karton is toch wel één van mijn favoriete creatieve bezigheden, je kunt er namelijk zoveel mee doen! En dan is het mooiste dat je de materialen al in huis hebt en anders toch zou weggooien. Een kartonnen doos heeft iedereen tegenwoordig wel in huis toch? In plaats van bij het oud papier gooien, kun je ook knutselen met karton. In deze blog geef ik je 6 voorbeelden om te knutselen met kartonnen dozen. Spaar ze maar op en knutsel met ons mee!

Knutselen met karton

Donuts van kartonDonuts van karton

Op Instagram volg ik Cardboard Daddy, wat kan hij geweldige dingen maken van karton! Bijvoorbeeld deze donuts, je krijgt er trek van! De donuts zijn simpel om te maken en erg leuk om in het speelgoed keukentje te leggen.

Een schoorsteen van kartonnen dozen

Schoorsteen van kartonnen dozen

Deze schoorsteen is gemaakt door Kimberley en haar kindje en is perfect voor Sinterklaas als je zelf geen schoorsteen in huis hebt. Hoe moet hij anders de cadeautjes komen brengen?
Deze schoorsteen is gemaakt van 3 dozen op elkaar. De bakstenen maak je door op wit papier afdrukken te maken met een spons rode verf. Slim he? In de onderste doos knip je een gat waar het vuurtje komt, de houtblokken zijn gemaakt door lege keukenrollen bruin te verven en het vuurtje knip je uit het stuk karton wat over blijft. Nog een leuke Sinterklaas en Piet op de schoorsteen en hij is af.

Je kunt de schoorsteen na Sinterklaas bewaren en elk jaar opnieuw tevoorschijn halen, heel erg duurzaam!

 

 

 

Politiebureau van Karton

Knutselen met karton een politiebureau Politiebureau van kartonnen dozen

Fleur en haar zoontje maakte dit toffe politiebureau van kartonnen dozen. Het is even een werk maar dan heb je wel wat! En als je kind vervolgens stout is, weet ik waar hij zijn zondes kan overdenken. ?

Leestip: 6 x knutselen met eierdozen en knutselen met wc rollen.

Kat van Karton

Kat van karton

Deze kat maakte ik een paar maanden geleden van een stuk karton. De kat bekleedde ik met restjes papier, de poten zijn van wc rollen gemaakt.
Dit zou ook een leuke Sinterklaas surprise kunnen zijn, je kunt de kat dan ‘dikker’ maken en daar het cadeau in verstoppen. Meer surprise ideeën vind je in onze blog van vorige week!

Stoomboot van karton en wc rollen

Stoomboot van karton en wcrollen

Om nog even in de Sinterklaas sferen te blijven, hierbij de stoomboot van Martine. Een erg vrolijke stoomboot, welke Sinterklaas wil nou niet hiermee naar Nederland varen!

Wasmachine van kartonnen dozen

Wasmachine van karton

Nog even terugkomen op Cardboard Daddy… Dit is toch fantastisch! Een wasmachine van karton en zo gedetailleerd. Op zijn Instagram vind je nog veel meer leuke voorbeelden om te knutselen met karton zoals levensechte taartjes en cupcakes, een vliegtuig of zelfs slippers!

Raket van karton

Kartonnen raket voorbeeld

Wist je dat je bij WoeWoe ook kartonnen speelgoed kunt kopen? Bijvoorbeeld deze raket van karton. Je hoeft ‘m alleen nog in elkaar te zetten en de kinderen kunnen hem zelf inkleuren. Naast een raket hebben we ook een speelhuisje, auto, kasteel of tractor. Bekijk al het kartonnen speelgoed op de shop!

Meer knutselinspiratie? Word lid van onze Facebook groep en knutsel met ons mee!
Liefs Julia

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, knutseltips, leuke blogs en meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.