Jungle kinderfeestje

Jungle kinderfeestje

Een paar weken geleden was onze jongste jarig. Onze kleine jongen is alweer 1 jaar. Zijn verjaardag hebben we met familie gevierd. Alhoewel hij er weinig van mee krijgt, vond ik het wel leuk om een thema feest te houden en dat moest natuurlijk de jungle worden! Zijn kamertje is al in jungle thema en zijn geboortekaartje ook dus vond ik het leuk om ook zijn 1e verjaardag in dit thema te organiseren.

Jungle kinderfeestje inspiratie

In deze blog geef ik je ideeën voor een jungle kinderfeestje. Niet alleen voor 1-jarigen maar ook voor oudere kindjes. Gratis printables, versiering, activiteiten, traktaties en meer!

Jungle feest decoratie

Opblaasolifant voor jungle kinderfeestje

Om in de sfeer te komen, mag jungle decoratie niet ontbreken op een jungle feestje! Wat dacht je van deze opblaasolifant? Maar ook slingers, dieren ballonnen, een tafelkleed en bekers in jungle sferen mogen niet ontbreken. Natuurlijk begint de voorpret met een gepersonaliseerde jungle uitnodiging, bij Kaartje2go kun je kiezen uit super veel leuke kaartjes!

Vind je het leuk om zelf de decoratie te maken? Kijk dan eens op Pinterest, ik heb een bord gemaakt met allemaal Jungle kinderfeestje inspiratie!

Jungle kinderfeestje activiteiten

Kind met jungle verrekijker

Versiering, check. Maar wat gaan de kinderen doen? Op safari natuurlijk! Met hun zelfgemaakte verrekijkers. Koop plastic dieren en verstop deze door het huis, de kinderen gaan op echte safari om de dieren te spotten. Je kunt er ook een wedstrijd van maken, voor elk kindje maak je een blaadje met alle verstopte dieren en wie het eerst alle dieren heeft gevonden, wint een leuke prijs!

Zelfgemaakte jungle verrekijkers

Jungle verrekijker voor jungle kinderfeestjeWat heb je nodig?

 

Wat ga je doen?

Je kunt de verrekijker zo groot maken als je zelf wil, ik heb ongeveer 3/4 van de keukenrol gebruikt en dus 1/4 afgeknipt. De keukenrollen kun je tegen elkaar aan lijmen maar ze blijven ook aan elkaar zitten door het papier er om heen te lijmen. Ik heb de tijgerprint gebruikt maar hierboven kun je de gratis printable downloaden voor een tijgerprint, zebraprint of giraffeprint verrekijker. Je print het op een A4 uit en vervolgens vouw je het papier op juiste grootte. Je kunt het ook knippen maar door het te vouwen, wordt het steviger. Als laatst maak je gaatjes voor het chenille draad zodat de kinderen de verrekijker om hun nek kunnen hangen.

Hierna worden de kinderen zelf hun favoriete Jungle dier met de papieren dieren maskers van Hema. Wie kan het best de dierengeluiden na doen?

Natuurlijk mogen lekkere snacks niet ontbreken. Je kunt eten in vorm van een dier serveren of apekoppen en bananen snopjes op een prikker.

Olifant van papier mache zijkant

Als laatst gaan de kinderen hun eigen olifant versieren! Dit kan met Foam Clay of verf. En natuurlijk mogen ze hun olifant als aandenken mee naar huis nemen.

Ik ben gek op het jungle thema! De prachtige dieren en mooie kleuren. Zo heb ik de kamer van Owen ook omgetoverd tot jungle kinderkamer.

Jungle traktaties

Aap met banaan voor jungle kinderfeestje

Het feestje zit er alweer op. Als de kinderen hun olifant hebben versierd, krijgen ze deze natuurlijk mee naar huis. Wil je daarnaast nog een andere traktatie meegeven of op school trakteren? Voor Owen’s verjaardag heb ik deze aapjes met banaan gemaakt. Weer eens wat anders en een stukje gezonder dan de zakjes snoep!

Wil je deze aapjes ook maken? Klik dan op de foto en download gratis de printable! Helaas is de maakster van deze printable gestopt met bloggen, anders had ik haar alle credits gegeven voor deze schattige aapjes.

Een ander veel gegeven traktatie is een zakje met daarin een paar kleine cadeautjes. Wat dacht je van deze dieren gummetjes? Of een waterkleurboek in jungle thema.
Heb je geen zin of tijd om zelf iets te maken? Bij leukvooreenfeest.nl koop je een leuke traktatie van jungle dieren met een doosje rozijnen op hun rug.

Volgens mij heb je nu alle ingrediënten voor een geslaagd jungle kinderfeestje, veel plezier!
Liefs Julia

Jungle ballonnen

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt