Kerstboom alternatieven

Kerstboom

O dennenboom, O dennenboom, wat zijn je takken wonderschoon! Kerstbomen zijn prachtige bomen, hoe zonde is het dat er jaarlijks miljoenen kerstbomen worden verbrand in Nederland. Denk daarom eens na over een alternatieve kerstboom. Een duurzamere optie, net zo leuk of misschien zelfs nog leuker! In deze blog laat ik je 6 opties zien.

Een kunstboom

Kunstboom als alternatief voor kerstboom

Een goed alternatief voor een kerstboom is een kunstboom. Wij hebben inmiddels al 10 jaar dezelfde kunstboom en hij ziet er nog steeds tiptop uit. Daarnaast heeft een kunststof boom nog als voorbeeld dat het geen naalden verliest, scheelt je de hele dag stofzuigen. (Niet dat dat een dealbreaker voor mij zou zijn, dat moet ik toch wel met 2 kids..)
De kunststof boom is van zichzelf natuurlijk niet heel duurzaam maar omdat deze zo lang mee gaat, is het duurzamer dan een ‘echte boom’. Hier is onderzoek naar gedaan en na ongeveer 10 jaar gebruik is de kunstboom duurzamer dan een echte, ik ben er dus al!

Een kerstboom op stof

Alternatieve kerstboom - een kerstboom op stof

Wat een leuk idee is dit! Een kerstboom op stof met echte lampjes! Je koopt ‘m bij Tiny Trees en met een deel van de opbrengst worden nieuwe bomen geplant, dat is dubbel zo duurzaam. Ook bij Ikea heb je een soort gelijke stoffen kerstboom, die is voordeliger maar er zitten geen lampjes in.

Een kerstboom van een oud boek maken

Kerstboom van een oud boek

Vind je het ook goed om een klein boompje te hebben? De dochter van Ingrid maakte deze originele kerstboom van een oud boek. Hoe ze dat doet, lees je in haar blog.

Adopteer een boom

Kerstboom

Om toch een échte kerstboom in huis te hebben, kun je er ook 1 adopteren. Na de kerst gaat deze gewoon weer de grond in! Je koopt de boom inclusief kluit en zorgt er tijdens de feestdagen erg goed voor. Na de feestdagen lever je ‘m weer in en groeit hij lekker verder tot de volgende kerst. Je kunt een boom adopteren bij adopteereenkerstboom.nl of beterboompje.nl.

Tip: je kunt de boom natuurlijk ook in je eigen tuin terug planten en zo zie je ‘m ook door het jaar heen groeien.

Een kerstboom van vilt

Kerstboom van vilt als alternatieve kerstboom

Vorig jaar kocht ik deze vilten kerstboom bij de action. De versiering plak je met klittenband op de boom. Omdat Owen écht alles in huis sloopt, durf ik dit jaar geen kerstboom neer te zetten maar deze vilten kerstboom hangt al vrolijk op het raam.

Kartonnen kerstboom

Kerstboom van karton

Marjanne kocht deze kartonnen kerstboom. Wil je het eindresultaat zien? Kijk dan even op de Facebook pagina van Creatieve Prikkels

Ik ben benieuwd, wat voor boom hebben jullie dit jaar staan?
Liefs Julia

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt