Snelle en duurzame puzzel van ijslollystokjes

duurzame puzzel gemaakt van ijslollystokjes

Knutselen is één van de leukste dingen om te doen. Als kind was ik al graag met papier bezig. Maar door verduurzaming wordt het gebruiken van papier steeds meer een uitzondering. Dat geeft niet, want zo wordt het incidenteel knutselen extra leuk. Voor het schrijven van dit artikel moest ik denken aan het knutselen van een puzzel. Iets wat kinderen van het begin tot het einde kunnen doen en daarna ook zelf kunnen oplossen. Maar hoe maak je nou een snelle en duurzame puzzel? Ik heb gegraven in mijn geheugen en vertel het je!

Een duurzame puzzel maken van ijslollystokjes

ijslollystokjes voor een duurzame puzzel

Eén van de meest duurzame en mooiste materialen is hout. Voor het maken van deze puzzel heb je geen groot stuk nodig. Nee, juist iets kleins, want ik heb ijslollystokjes gekocht. Deze zijn FSC geproduceerd. Dat wil zeggen dat de bomen waarvoor dit hout is gekapt, op zijn minst zijn teruggezet. In de verpakking zitten 30 stuks. Hiermee kun je dus een uitgebreide puzzel maken! Voor kleuters zou ik uitgaan van maximaal twaalf stuks, zodat zij het overzicht niet kwijtraken. De ijslollystokjes zijn over het algemeen van dezelfde lengte, maar net als tafels verschilt de kleur nog weleens. Twaalf stokjes heb ik uitgekozen om mee te nemen naar de volgende stap.

De print die het zoekplaatje moet worden, kan op verschillende manieren worden aangebracht op de lollystokjes. Het kan bijvoorbeeld met een foto die je plakt en snijdt in banen. Voor deze snelle en duurzame puzzel heb ik gekozen om de tekening direct op de ijslollystokjes te schetsen. De grootste twijfel was wat ik ging maken. Want je begrijpt dat mijn tekenkunsten niet heel geweldig zijn. Echter gaat natekenen mij redelijk af, maar dat mag je zelf beoordelen met de onderstaande foto’s.

vos getekend op ijslollystokjes voor een duurzame puzzel

Overtekenen, zoals deze vos, heb ik gedaan met de losse pols. Het voorbeeld heb ik gevonden op het internet waarna ik deze met potlood op de lollystokjes heb geschetst. De tweede stap is om deze lijnen zwart te maken met een dunne stift of een fineliner, zoals ik dat heb gedaan. Deze lijnen kun je gemakkelijk een tweede of een derde keer overtrekken, zodat het vosje er duidelijker inkomt. Voor het inkleuren is dit gemakkelijker.

Leestip: 7 x knutselen met ijslollystokjes

Duurzame puzzel

Het is goed om vooraf te testen waarmee je gaat inkleuren, want zoals je op mijn voorbeeld ziet, zijn de kleuren soms uitgelopen. Dat zou bij jouw puzzel zonde zijn. Bij het inkleuren is het het meest handig om dit te doen in lijnen per lollystokje. Dus horizontaal en niet verticaal, want dan krijg je geen strepen. Heb je dit gedaan? Dan ben je klaar! En heb je in een snel tempo een duurzame puzzel gemaakt van FSC ijslollystokjes.

Deze blog is geschreven door Mitchel van www.mckleuver.nl, een diverse blog over de natuur, geluk, de provincie Gelderland, edelstenen en autisme. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt