fbpx

Inspiratie jungle babykamer

Jungle babykamer commode

De babykamer inrichten, voor veel moeders (en wellicht ook vaders ?) een leuke bezigheid tijdens de zwangerschap. Bij Damian heb ik de babykamer vrij basic gehouden, witte meubeltjes met grijs en wat gekleurde accessoires. Een lief, schattig kamertje.
Toen Damian ruim 1 jaar was, zijn we verhuisd en toen hij bijna 2 was, werd ik opnieuw zwanger. De babykamer hadden we dus niet meer en ondanks dat ik wist dat de baby daar voorlopig toch niet zou slapen, vond ik het wel leuk en fijn om een babykamer te hebben. Het werd een babykamer in jungle thema.

Waarom een babykamer?

Dat klinkt als een gekke vraag voor ouders waarvan hun kindje in een eigen kamer slapen. Onze kinderen doen dat niet. Ieder zijn keuze en ik schrijf deze blog niet om het over opvoeding te hebben maar over een jungle babykamer. Ondanks dat Owen dus niet in zijn kamer zou slapen, wilde ik toch een kamertje voor hem maken. Een plek met zijn spulletjes, waar we hem de eerste tijd kunnen baden en omkleden, een plek waar hij kan spelen als ik boven ben etc. Zo staat er ook een ledikant, die wij al bij Damian de bovenbox noemde omdat hij er meer wakker dan slapend in lag hihi.

Babykamer in jungle thema

Een jungle babykamer werd het thema toen ik eenmaal wist dat er een jongetje in mijn buik zat. Net als bij Damian wilde ik wel de basis simpel houden, het moet makkelijk zijn om het thema van de babykamer aan te passen zonder alles nieuw te moeten kopen. We waren bij de babykamer van Damian ook heel tevreden over de Ikea meubels dus die hebben we gewoon opnieuw gekocht.

Jungle muursticker

Muursticker babykamer jungle thema
De muursticker is toch wel mijn trots in de babykamer van Owen. Het opplakken is best lastig maar als hij eenmaal zit, is het prachtig! De tekening is heel gedetailleerd en de kleuren vind ik heel mooi. Avonden heb ik gezocht naar de perfecte muursticker en deze Jungle muursticker van Fleur des Fleurs voldeed aan al mijn eisen.

Ikea meubels in de babykamer

Jungle babykamer

Als kledingkast hebben wij een PAX kast van de Ikea. Deze is groot dus kan in principe hun hele kindertijd mee. Je kunt de inrichting van de kast ook zelf bepalen. Ik vond bij kasten speciaal voor babykamers dat de inrichting niet praktisch was. Zo vind ik lades echt super handig en het hang gedeelte hoeft de eerste jaren niet eens heel hoog te zijn, die kleertjes zijn zo klein! De deurknoppen zijn houten knoppen die ik via Aliexpress heb gekocht en deze heb ik ook op de commode gebruikt.

Verder zie je op de foto een 4moms Mamaroo, een rieten opbergmand van de Ikea met knuffels en het houten kistje op wieltjes heb ik een paar jaar geleden al gekocht bij Xenos en daar zitten de babyspeeltjes in. In de hoek zie je een activiteitenkubus van Little Dutch.

Jungle babykamer

Ook het ledikant is van Ikea. Een fijn basic ledikant. We hebben er zelfs 2: de andere hebben we omgebouwd tot co-sleeper en staat tegen ons bed.
De lampenkap heb ik ook uren naar gezocht. Ik vind lampenkappen namelijk best prijzig voor wat je krijgt. Deze lampenkap paste mooi bij de okergele tinten in de kamer en heeft van binnen een jungle design, perfect match!

De kruk heb ik bij de action gescoord. Aan het ledikant hangt een aapje en in het ledikant ligt een leeuwen kussen van de Ikea.
Aan de muur hangt een vlaggenlijn, deze komt van de Hema vandaan en paste ook weer perfect qua kleur bij de rest van de kamer.

Wil je weten hoe je een ledikant ombouwt tot co-sleeper? Kijk dan op de website van Samen Slapen.

Commode inrichting

commode in babykamer met jungle thema

Het zal je niet verbazen dat de commode ook van Ikea komt, met dezelfde deurknopjes als op de kledingkast. Naast de commode staat een We-Too luieremmer. Bij Damian gebruikte we deze altijd maar bij Owen eigenlijk nooit meer. We gooien de luiers meestal meteen in de vuilnisbak buiten. Aan de andere kant staat een wasmand met giraffe.

Op de commode ligt natuurlijk een verschoningskussen en daarnaast een mandje van de Hema voor wat kleine spulletjes zoals luiers, crème, thermometer etc.

Boven de commode hangen 3 kruidenrekjes van de Ikea. De houten letters heeft Owen van mijn moeder gehad. Verder staat er nog een Holztiger houten giraffe, een Toet-Toet auto genaamd Owen en wat andere kleine dingetjes.

Hebben jullie ook een babykamer in thema?
Liefs Julia

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, knutseltips, leuke blogs en meer!

2 reacties op “Inspiratie jungle babykamer

  1. Pingback: Duurzame Cadeautjes Voor Een Dreumes | WoeWoe

  2. Pingback: Jungle Kinderfeestje | WoeWoe | Duurzaam Knutselen En Betaalbaar Spelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.