10 keer origineel speelgoed voor jongens

Kinderen spelen met learn & grow toys magnetische tegeltoppers wegdelen

Als ouders van 3 kinderen weten we dat het vinden van speelgoed dat zowel boeiend als verrijkend is, een uitdagende taak kan zijn. Hoewel er talloze keuzes zijn op de markt, lijkt veel speelgoed vaak op elkaar en is het vooral heel veel plastic, schreeuwende kleuren en geluid. Daarom hebben we besloten om deze blog te creëren, waar we 10 keer origineel speelgoed voor jongens hebben verzamelt.

In deze blog richt ik mij op speelgoed voor jongens. Wat dus niet betekent dat meisjes er niet mee mogen spelen, integendeel zelfs. Volgens mij is variatie het beste wat er is! Maar het speelgoed wat hieronder voor jongens wordt genoemd, wordt in mijn ervaring vaak voor jongens besteld. Wat dus ook geen garantie is dat élk jongens het leuk vindt maar hopelijk zit er wat leuks bij voor jouw kind!

Zoek je (ook) speelgoed voor meisjes? Lees dan onze blog ’10 keer origineel speelgoed voor meisjes’.

10 keer origineel speelgoed voor jongens

1. Oppi Piks

Bouwwerk van Oppi Piks Medium

Eén van de meest fascinerende en unieke speelgoedopties voor jongens is Oppi Piks – een innovatief bouwsysteem dat de creativiteit en verbeeldingskracht van kinderen stimuleert. Bij Oppi Piks draait alles om verbeeldingskracht, dankzij de talloze spelcombinaties die mogelijk zijn. Met Oppi Piks Medium kunnen kinderen zich urenlang vermaken terwijl ze hun aandacht en concentratie ontwikkelen.

2. Waytoplay flexibele autobaan

invitation to play met Waytoplay King of the road

Waytoplay is een fantastisch speelgoedmerk dat flexibele autobanen maakt die de verbeelding van jongens (en meisjes!) tot leven brengen. Deze autobaan is niet zomaar een gewoon stuk speelgoed, maar een avontuurlijk wonder dat kinderen in staat stelt om hun eigen wegen te creëren, bochten te maken en bruggen te bouwen, allemaal met behulp van duurzaam, weerbestendig rubber. De autobaan is daardoor te gebruiken voor zwel binnen als buiten, in het bad of in de tuin. Of het nu gaat om een rechte snelweg voor snelle racewagens of een kronkelende route door de wildernis voor avontuurlijke expedities, Waytoplay biedt een dynamische en interactieve speelervaring die jongens van alle leeftijden zal aanspreken. Het is niet zomaar speelgoed, het is een creatieve uitlaatklep voor hun verbeelding, en het staat hoog op de lijst van origineel speelgoed voor jongens.

3. Abel blocks rewood

Kind speelt met Abel blocks mini rewood 72 stuks

Met Abel blocks rewood maak je de mooiste bouwwerken. Deze ecologisch verantwoorde bouwblokken bestaan voor 80% uit hout afkomstig van snoeiafval en 20% natuurlijk en gerecycled bindmateriaal, waardoor ze een biologisch afbreekbare keuze zijn die duurzaamheid en kwaliteit in één product combineert.

4. Herkleurbare placematVoorbeeld herkleurbare placemat brandweer op tafel

Met herkleurbare placemats kunnen kinderen hun tekeningen zo vaak als ze willen aanpassen. Inkleuren met potloden, wasco of viltstift is een eenvoudig proces, maar als ze besluiten hun meesterwerk te veranderen, kunnen ze het gewoon wissen en opnieuw beginnen.

5. Magna-Tiles magnetische tegels

Kind speelt met Magna-Tiles Clear Colors

De magnetische tegels van Magna-Tiles zijn ontworpen om de verbeelding te stimuleren en creativiteit te bevorderen, terwijl ze tegelijkertijd belangrijke concepten op het gebied van geometrie en ruimtelijk inzicht bijbrengen. Het is verbazingwekkend om te zien hoe kinderen urenlang plezier beleven aan het bouwen van kleurrijke structuren, variërend van kastelen tot raketten, dankzij de eenvoudige maar ingenieuze magnetische verbindingen. Naast de basissets maakt Magna-Tiles ook thema sets zoals de 25-delige safari dieren set.

Tip: heb je al magnetische tegels? Voeg dan nieuwe elementen toe aan het spel door ze te combineren met onze magnetische tegeltoppers.

6. Stapelstein

Kind met Stapelstein Original secondairy pastel 3 stapelstenen

Stapelstein is een innovatief speelgoed dat jongens van alle leeftijden inspireert om hun verbeelding de vrije loop te laten. Deze duurzame en kleurrijke stapelstenen zijn ontworpen om eindeloos bouwplezier te bieden. Ideaal voor obstakelparcours, stapelen, balanceren, bouwen of sorteren. Stapelstein is niet alleen leuk, maar het moedigt ook de ontwikkeling van fijne motoriek, probleemoplossend vermogen en ruimtelijk inzicht aan.

Lees ook: Wat kun je doen met Stapelstein stenen?

7. Toy2 Track connectors

Voorbeeld Track Connector - Basic Pack - Small

Ontdek eindeloze mogelijkheden met de Toy2 Track Connectors voor avontuurlijke jongens. Heb je houten treinrails en een verzameling Duplo bouwblokjes in je speelgoedarsenaal? Dan is het tijd om je creativiteit, verbeelding en ruimtelijk inzicht te laten schitteren terwijl je je favoriete speelgoed combineert en de hoogte in gaat met je houten treinrails!

8. Petit Boum sensorische fles

Baby met Petit Boum mijn eerste sensorische fles

Ook voor de allerkleinsten hebben we heel veel leuks! Bijvoorbeeld de sensorische flessen van Petit Boum. Deze prachtige sensorische flessen zijn ontworpen om de zintuigen van kinderen te stimuleren en hun nieuwsgierigheid te prikkelen. Met levendige kleuren en boeiende elementen zoals bewegend licht, glinsterende pailletten en nog veel meer, bieden deze flessen urenlang speelplezier.

9. Kartonnen auto

Kartonnen speelgoed auto om in te kleuren

Stel je een speelgoedauto voor die niet alleen leuk is om mee te spelen, maar ook de creativiteit van kinderen stimuleert. Dat is precies wat je krijgt met een kartonnen auto om zelf in te kleuren! En hij is zo groot, je kunt er zelfs met z’n tweeën in zitten, wie neem jij mee?

10. Milaniwood loose parts

Milaniwood loose parts

Milaniwood Loose Parts is het ultieme houten open einde speelgoed voor kinderen, boordevol creatieve mogelijkheden! Deze katoenen zak vol met 2 kg houten loose parts is de perfecte toevoeging aan elke speelruimte. Wat dit speelgoed zo speciaal maakt, is de vrijheid en veelzijdigheid die het biedt. Kinderen kunnen hun verbeelding de vrije loop laten en eindeloze avonturen creëren met de houten blokken, schijven, ballen, ringen en andere unieke vormen. Elk stuk is zorgvuldig vervaardigd van hoogwaardig en duurzaam materiaal, waardoor ze generaties lang kunnen worden gekoesterd. Milaniwood Loose Parts is niet alleen een bron van plezier, maar ook een krachtige stimulans voor creativiteit en probleemoplossend denken.

Met deze lijst van 10 originele speelgoedopties voor jongens, kunnen ouders en verzorgers een wereld van plezier en ontdekking bieden voor hun opgroeiende avonturiers. Of het nu gaat om het ontwikkelen van motorische vaardigheden, creatieve expressie, of het stimuleren van de verbeelding, deze selectie van speelgoed zorgt voor urenlang vermaak en groeiende leerervaringen. Van magnetische bouwsets tot open einde speelgoed en speelgoed voor de allerkleinsten, er is voor elk interessegebied en ontwikkelingsfase wel iets te vinden

Laat de avonturen beginnen en geef je jongens de kans om de wereld op hun eigen unieke manier te ontdekken, terwijl ze genieten van elk magisch moment van hun jeugd.

Liefs Julia

Nieuw
 149,00
Nieuw
 329,00 369,00
Nieuw
 399,00 499,00
Nieuw
Nieuw
 299,95
Nieuw

Sensorische speelbak

Kiddi haai uitsteker

 4,85
Nieuw

Sensorische speelbak

Kiddi cupcake uitsteker

 4,85

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt