Knutselen met natuurlijke materialen

Poppetjes van eikeltjes

Knutselen met natuurlijke materialen is niet alleen leuk, maar ook nog eens duurzaam. Het gebruik van natuurlijke materialen, zoals takken, bladeren, bloemen en stenen, zorgt voor een verbinding met de natuur en draagt bij aan een milieuvriendelijke levensstijl. Bovendien zijn natuurlijke materialen vaak goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar. In deze blog willen we zes voorbeelden geven van leuke knutselprojecten met natuurlijke materialen die je samen met je kinderen kunt uitvoeren. Laat je inspireren en ontdek hoe je met natuurlijke materialen prachtige en unieke knutselwerken kunt maken.

6 voorbeelden om te knutselen met natuurlijke materialen

Bloemenpers

Tekening met gedroogde bloemen

Een bloemenpers is een eenvoudig hulpmiddel om bloemen en bladeren te drogen en te bewaren, zodat ze later kunnen worden gebruikt voor creatieve knutselprojecten. Het gebruik ervan is heel simpel: plaats de bloemen tussen vellen absorberend papier, draai de schroeven van de bloemenpers vast en laat het geheel enkele weken drogen. Als de bloemen en bladeren volledig droog zijn, kunnen ze worden gebruikt om kaarten, decoratieve frames, collages en andere mooie kunstwerken te maken. Het drogen van bloemen en bladeren in een bloemenpers is een leuke en duurzame manier om de schoonheid van de natuur te behouden en te integreren in creatieve projecten voor kinderen.

Maak een bloemenpers van hout en karton en verzamel mooie bloemen en bladeren in de tuin of het park. Leg ze tussen de kartonnen vellen in de pers en draai de schroeven aan. Na een paar dagen zijn de bloemen en bladeren plat en kun je ze gebruiken voor kaarten, schilderijtjes of andere knutselprojecten.

Tip: neem een kijkje bij onze producten van gerecycled materiaal voor knutselpakketten, bouwblokken en nog veel meer duurzaam speelgoed!

Schelpenketting

Schelpenketting

Natuurlijke materialen bieden eindeloze mogelijkheden voor creatieve knutselprojecten, en een geweldig voorbeeld hiervan is het maken van een prachtige schelpenketting. Deze ambachtelijke bezigheid is niet alleen een leuke manier om met natuurlijke vondsten te werken, maar het voegt ook een vleugje strandachtige elegantie toe aan je accessoire collectie. Als een van de 6 voorbeelden om te knutselen met natuurlijke materialen, kan het creëren van een schelpenketting een ontspannende en inspirerende activiteit zijn. Ga op zoek naar de mooiste schelpen tijdens een strandwandeling en gebruik vervolgens draad of touw om ze op een creatieve manier te rijgen. Voeg kralen, veertjes of andere natuurlijke elementen toe om je ketting nog unieker te maken. Met deze DIY-schelpenketting kun je de schoonheid van de natuur om je heen vastleggen en dragen, en het is slechts een van de vele manieren om je creativiteit te uiten met natuurlijke materialen.

Dennenappels verven

dennenappels geverfd

Dennenappels verven is een geweldige manier om kinderen te betrekken bij knutselactiviteiten met natuurlijke materialen. Dit eenvoudige, maar leuke project stimuleert niet alleen hun creativiteit, maar brengt ook een stukje van de natuurlijke wereld in huis. Het begint allemaal met een avontuurlijke wandeling in het bos, waar kinderen dennenappels kunnen verzamelen en tegelijkertijd de schoonheid van de natuur ontdekken. Terug thuis kunnen ze zich uitleven met kwasten en verf om deze dennenappels om te toveren tot kleurrijke kunstwerkjes. Het proces leert hen ook over kleuren, textuur, en het belang van zorgzaamheid voor onze omgeving. Met dennenappels verven kunnen kinderen hun verbeelding de vrije loop laten en tegelijkertijd een diepere waardering ontwikkelen voor de natuur om hen heen. Het is een geweldige activiteit voor familieplezier en een kans om kostbare herinneringen te creëren.

Bladafdrukken

Bladafdrukken maken is een betoverende knutselactiviteit voor kinderen die de wonderen van de natuur op een kunstzinnige manier tot leven brengt. Om te beginnen, trekken we eropuit voor een spannende ontdekkingsreis en verzamelen we bladeren van verschillende planten en bomen. Deze worden vervolgens zorgvuldig op een vel papier gelegd. Nu komt het magische deel – met een potlood wrijf je voorzichtig over het papier bovenop de bladeren. Het resultaat is verbluffend: de vormen en details van de bladeren verschijnen als bij toverslag op het papier, als een natuurlijke afdruk.

Natuurlijke verf

Schilderij gemaakt van natuurlijke materialen door kind

Maak verf van natuurlijke materialen, zoals bieten, wortels, koffie of thee. Mix de ingrediënten met water en maak de mooiste schilderijen.

Poppetjes maken van eikeltjes

Poppetjes van eikeltjes

Eikeltjes zijn niet alleen schattige kleine schatten uit de natuur, maar ze kunnen ook worden omgetoverd tot de meest charmante poppetjes met een beetje creativiteit. Dit leuke knutselproject is perfect voor kinderen en biedt een geweldige manier om hun verbeelding te stimuleren terwijl ze de schoonheid van de natuurlijke wereld ontdekken. Om eikelpoppetjes te maken, verzamel je een handvol eikeltjes van verschillende maten en vormen. Gebruik vervolgens sateprikkers om deze eikeltjes om te toveren tot miniatuurpersonages. Je kunt oogjes, mondjes, en kledingstukken aanbrengen om elk poppetje een uniek karakter te geven. Het proces is niet alleen leuk, maar het leert kinderen ook over het belang van recyclen en upcyclen, terwijl ze genieten van de natuurlijke schatten om hen heen. De eikelpoppetjes zijn niet alleen perfect voor creatief spel, maar ook voor het versieren van seizoenstafel.

 

Knutselen met natuurlijke materialen is niet alleen een creatieve uitlaatklep, maar ook een manier om de magie van de natuur in ons dagelijks leven te brengen. Of je nu kiest voor het schilderen van dennenappels, het maken van schelpenkettingen, het afdrukken van bladeren, of een van de vele andere inspirerende ideeën die we hebben gedeeld, onthoud dat deze activiteiten meer zijn dan alleen knutselen. Bovendien kunnen de kunstwerken die ze maken dienen als mooie decoraties voor in huis of als cadeau voor vrienden en familie. Dus ga op zoek naar mooie natuurlijke materialen en laat je fantasie de vrije loop!

+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Open einde speelgoed

Speelsjaaltje per stuk

 0,95

Kartonnen speelgoed

Kartonnen speelhuis

 34,95

Kartonnen speelgoed

Kartonnen Speelgoed Villa

 34,95

Sensorische speelbak

Piratenschat 30-delig

 1,95

Kartonnen speelgoed

Kartonnen raket

 33,95

Sensorische speelbak

Kinetisch zand van Grennn

 16,95

Sensorisch speelgoed

Magnetische staaf

 1,95

Sensorisch speelgoed

Bouncing putty stuiter slijm

 0,95
 3,95

Sensorisch speelgoed

Magnetische knikkers

 4,95

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt