Wat kun je doen met Stapelstein stenen?

Kind speelt op Stapelstein Original rainbow classic

Ben je op zoek naar creatief en veelzijdig speelgoed dat de verbeelding van kinderen stimuleert? Maak kennis met Stapelstein stenen! Deze unieke stapelbare stenen bieden eindeloos speelplezier voor kinderen van alle leeftijden. Maar wat kun je doen met Stapelstein stenen?
Of het nu gaat om bouwen, balanceren, spelen of leren, met Stapelstein stenen zijn de mogelijkheden werkelijk onbegrensd. In deze blog ontdek je de diverse en fascinerende wereld van Stapelstein stenen, waar we maar liefst 20 leuke voorbeelden zullen delen van wat je ermee kunt doen.

Wat zijn Stapelstein stenen?

Kind met Stapelstein Original rainbow pastel

Stapelstein stenen zijn een uniek en innovatief speelgoedconcept dat de verbeelding en creativiteit van kinderen stimuleert. Deze stapelbare stenen zijn ontwikkeld door het Duitse merk Stapelstein en bieden een scala aan speelmogelijkheden voor kinderen van alle leeftijden. Met hun lichtgewicht ontwerp en duurzame materialen zijn Stapelstein stenen niet alleen veilig, maar ook milieuvriendelijk.

Elke steen weegt slechts 180 gram, waardoor ze gemakkelijk door kinderen kunnen worden opgetild, verplaatst en gestapeld. Ondanks hun lichte gewicht hebben de stenen een indrukwekkende draagkracht van maximaal 180 kg. Dit betekent dat kinderen vrij kunnen spelen, bouwen en experimenteren zonder zich zorgen te hoeven maken over de stabiliteit van hun creaties.

Wat Stapelstein stenen echt bijzonder maakt, is hun veelzijdigheid. Ze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt: met de bolle kant naar boven voor een stabiele basis of met de holle kant naar boven voor extra uitdaging en balansoefeningen. Dit opent een wereld van mogelijkheden voor kinderen om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen, hun evenwicht te verbeteren en hun creativiteit te uiten.

Bovendien zijn Stapelstein stenen ontworpen met het oog op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die gemakkelijk 100% gerecycled kunnen worden. Dit maakt ze niet alleen veilig voor kinderen, maar ook vriendelijk voor de planeet.

Sensorisch speelgoed

Sensorische Speelzakje confetti

 4,50
 39,95
 215,00

Open einde speelgoed

Speelsjaaltjes regenboog XL

 29,95

Open einde speelgoed

Stapelstein Inside classic cool

 49,95

Open einde speelgoed

Stapelstein Inside classic warm

 49,95

Open einde speelgoed

Stapelstein balance board

 39,95
 49,95

Wat kun je doen met Stapelstein stenen?

Laat je kinderen hun creativiteit de vrije loop met Stapelstein stenen! De mogelijkheden zijn eindeloos en het is juist de bedoeling dat kinderen zelf ontdekken en verzinnen hoe ze met deze veelzijdige stenen kunnen spelen. Ze kunnen bouwen, balanceren, stapelen, sorteren en nog zoveel meer. Het is een uitnodiging om de verbeelding te gebruiken en unieke speelwerelden te creëren. Om je op weg te helpen, delen we hieronder 20 inspirerende voorbeelden van wat kun je doen met Stapelstein stenen.

stapelstein-rainbow-classic-bundle-6+1-4280

1. De vloer is lava met Stapelstein stenen

Het spel “De vloer is lava” wordt nog spannender met Stapelstein stenen. Leg de stenen verspreid over de grond en probeer zonder de vloer aan te raken van steen naar steen te springen. Laat je fantasie de vrije loop terwijl je jezelf inbeeldt dat de vloer bedekt is met hete lava en alleen de Stapelstein stenen veilige eilanden zijn. Dit spel is perfect voor actieve speelsessies waarbij kinderen hun evenwicht en coördinatie kunnen verbeteren terwijl ze vol spanning proberen te ontsnappen aan de “lava”. Gebruik de Stapelstein stenen om het parcours uitdagender te maken door ze op verschillende hoogtes te plaatsen, waardoor kinderen hoger moeten springen of langer moeten balanceren om de overkant te bereiken.

2. Vul de holle kant van de stenen met kleine voorwerpen en maak een raadspel waarbij je moet raden wat erin zit.

Met Stapelstein stenen kun je op een creatieve manier spelen door de holle kant te vullen met kleine voorwerpen en zo een raadspel te creëren. Laat je kinderen om de beurt voelen en raden wat er in elke steen verstopt zit. Dit stimuleert hun tastzin en observatievaardigheden, terwijl ze plezier hebben met het raden van de verborgen schatten. Het spel kan worden aangepast aan de leeftijd en het niveau van de kinderen, waardoor het zowel educatief als vermakelijk is.

3. Speel een gooispel waarbij je probeert kleine ballen of knuffels in de holle kant van de stenen te gooien.

Met Stapelstein stenen kun je een leuk gooispel spelen waarbij je kleine ballen of sensorische speelzakjes in de holle kant van de stenen probeert te gooien. Plaats de stenen op een afstand en laat elk kind om de beurt proberen de doelstellingen te raken. Dit spel helpt bij het ontwikkelen van hand-oog coördinatie en nauwkeurigheid, terwijl kinderen tegelijkertijd plezier hebben en hun werptechniek verbeteren. Het toevoegen van punten aan verschillende kleuren stenen kan het spel nog uitdagender maken en een gezonde competitie aanmoedigen.

4. Maak een blotenvoetenpad.

Een blotevoetenpad met Stapelstein stenen is een geweldige manier om de zintuigen van je kind te prikkelen en een sensorische speelervaring te creëren. Om een blotevoetenpad te maken, plaats je de Stapelstein stenen op de grond en vul deze met verschillende texturen, bijvoorbeeld met zand, rijst, scheerschuim, Orbeez of wat je ook in huis hebt aan verschillende texturen!

5. Kleuren sorteren.

Het leren van kleuren met Stapelstein stenen kan een interactieve en boeiende activiteit zijn voor kinderen. Om kleuren te leren door te sorteren, verzamel je voorwerpen die overeenkomen met de kleuren van de Stapelstein stenen. Denk aan speelgoed, blokken, knuffels, gekleurde pompons of zelfs stukjes gekleurd papier.

Leg de Stapelstein stenen in verschillende kleuren op de grond of op een tafel. Laat je kind de voorwerpen bekijken en de kleuren ervan benoemen. Vervolgens legt hij het voorwerp in de juiste kleur Stapelstein steen. Terwijl je kind de voorwerpen sorteert, kun je de kleurnamen herhalen en hen aanmoedigen om de kleuren hardop te zeggen. Dit helpt bij het versterken van het kleurbesef en het ontwikkelen van de taalvaardigheden.

Kind met Stapelstein Original rainbow pastel 6 stapelstenen + confetti board

6. Stapel de stenen in verschillende kleuren en leer kleurenherkenning.
7. Doe een wedstrijdje wie het langs op de Stapelstein steen kan blijven staan: balanceer op de stenen en probeer je evenwicht te bewaren.
8. Gebruik de stenen als stoelen om op te zitten tijdens het spelen of lezen.
9. Maak een hindernisbaan met de stenen en probeer er zo snel mogelijk overheen te rennen.
10. Gebruik de stenen als bergen of vulkanen in je ‘small world play.’
11. Speel “Stapelstein Twister” waarbij je verschillende lichaamsdelen op verschillende gekleurde stenen moet plaatsen.
12. Maak een kleurenpuzzel door de stenen in een bepaalde volgorde te stapelen.
13. Verberg kleine voorwerpen onder de stenen en laat kinderen ze zoeken.
14. Plaats de stenen in een cirkel en speel een stoelendans waarbij je op een steen moet gaan zitten zodra de muziek stopt.
15. Gebruik de stenen als bouwblokken om huizen, bruggen en andere structuren te bouwen.
16. Creëer een mini-waterbaan door de stenen te vullen met water en ze met elkaar te verbinden.
17. Leg de stenen in een rij en probeer er overheen te springen zonder ze aan te raken.
18. Gebruik de stenen als steppingstones en probeer een bepaald pad te volgen zonder eraf te vallen.
19. Verzin een verhaal en gebruik de stenen als rekwisieten om scènes uit te beelden.
20. Organiseer een Stapelstein wedstrijd waarbij je verschillende uitdagingen bedenkt, zoals wie het snelst een toren kan bouwen of wie het langst op een stapelstenen balansbord kan blijven staan.

Welke sets Stapelstein stenen zijn er?

Er zijn verschillende sets van Stapelstein stenen beschikbaar, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw voorkeuren en speelstijl past.

Allereerst is er een set van 3 stenen verkrijgbaar, verkrijgbaar in zowel primaire kleuren als secundaire kleuren. Deze sets bieden een mooie basis om mee te beginnen. Daarnaast is er een set van 6 stenen beschikbaar, verkrijgbaar in pastelkleuren of regenboogkleuren. Deze sets bevatten zowel primaire als secundaire kleuren, waardoor er meer variatie mogelijk is in het spel. Voor extra speelmogelijkheden is er ook een set van 6 stenen verkrijgbaar, samen met een confetti balance board. Dit balance board voegt een extra element van uitdaging en plezier toe aan het spel. Als laatste is er een speciale set van 6 mintkleurige stenen beschikbaar, waarmee je een unieke en stijlvolle speelervaring kunt creëren. Welke set je ook kiest, Stapelstein stenen bieden eindeloze mogelijkheden voor creatief spel en ontdekking.

Sensorisch speelgoed

Sensorische Speelzakje confetti

 4,50
 39,95
 215,00

Open einde speelgoed

Speelsjaaltjes regenboog XL

 29,95

Open einde speelgoed

Stapelstein Inside classic cool

 49,95

Open einde speelgoed

Stapelstein Inside classic warm

 49,95

Open einde speelgoed

Stapelstein balance board

 39,95
 49,95

Met Stapelstein stenen haal je niet alleen een veelzijdig speelgoed in huis, maar ook een bron van eindeloos plezier en creativiteit. De mogelijkheden zijn werkelijk waar onbegrensd. Of je nu wilt bouwen, balanceren, spelen, leren of gewoonweg je fantasie de vrije loop wilt laten, Stapelstein stenen bieden het allemaal. Laat je kinderen zelf ontdekken en verzinnen hoe ze met deze stenen willen spelen, want juist in hun eigen verbeeldingskracht schuilen de meest bijzondere avonturen. De duurzame en lichtgewicht stenen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden, en zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Met de verschillende sets en kleuropties kun je ook de stenen kiezen die het beste bij jouw voorkeuren passen. Kortom, Stapelstein stenen zijn niet alleen speelgoed, maar ook een manier om de motoriek, creativiteit en ontwikkeling van je kind te stimuleren. Dus laat je verwonderen door de vele mogelijkheden en geniet samen van het avontuur dat Stapelstein stenen te bieden hebben!

Liefs Julia

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt