Tekenen met De kleine tekenaar

De Kleine Tekenaar ansichtkaarten

Hoi! Ik ben Jasmijn, van VanJasmijn en ik ben de bedenker van ‘De kleine tekenaar’, een superleuk teken abonnement voor kinderen. De ansichtkaarten en eerdere edities van ‘De kleine tekenaar’ zijn ook te koop bij WoeWoe. Julia, van WoeWoe, vroeg mij een gastblog te schrijven, dus in plaats van de kleurpotloden, pak ik vandaag mijn laptop erbij!

Leer tekenen met De kleine tekenaar

De Kleine Tekenaar uitleg krab tekenen

Wist je dat er duizenden jaren geleden al werd getekend? Niet op papier zoals wij dat nu doen, maar op rotsen en stenen. Er werd sap van planten gebruikt of bloed van dieren om de rotsen te beschilderen. De afbeeldingen hadden vaak te maken met het jagen en verzamelen wat zij in die tijd deden. Een paar 100 jaar verder werd houtskool gebruikt om te tekenen, iets wat door veel tekenaars nog steeds met veel liefde wordt gebruikt! Na de ganzenveer en de inkt kwamen ook de grafietpotloden. Tekenen is dus een ouderwetse ambacht!

Als kind krijg je al snel een potlood in je kleine knuistjes gestopt. De eerste krassen op papier zijn een feit! De krassen veranderen steeds meer in rondjes, vierkanten en andere fantasievormen en er ontstaan op een gegeven moment herkenbare afbeeldingen. Vaak wordt de hele familie uitgebeeld in aardappelhoofden, harken en olifantenoren.
Het ene kind blijft tekenen en het andere kind heeft daar minder interesse in. Tekenen is naar mijn mening goed om te doen voor ieder kind en eigenlijk ook voor alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s! Het vasthouden van je potlood of pen, iets bedenken in je hoofd en dat vervolgens op papier krijgen. Hoe vaker je tekent, hoe beter je bijvoorbeeld verhoudingen kunt inschatten en je hand-oog coördinatie verbeterd. Uit onderzoek is ook gebleken dat door te tekenen je herinneringen en opgedane ervaringen goed worden opgeslagen in je hoofd. Nou zijn er nog veel meer biologische en neurologische redenen te noemen, maar eigenlijk is het veel belangrijker dat tekenen ook gewoon heel leuk is!

De Kleine Tekenaar uitleg tent tekenen

Ik kan het beeld in mijn hoofd altijd heerlijk romantiseren. Zeker in deze herfsttijd. Het doet mij terugdenken aan vroeger toen ik met mijn zusjes en moeder aan de eettafel zat. Kaarsjes aan, bakjes pepernoten en de tafel vol met papier, kleurpotloden en stiften. Wij deden vaak ‘vakjes tekenen’. Wij vouwden het blad zo dat we acht rechthoekjes hadden en om beurten mochten wij iets bedenken om te tekenen in dat vakje. Zo kwamen er elke keer weer kleine kunstwerkjes op het papier. En nu jaren later, ik ben inmiddels trotse tante van 5, mijn moeder is oma, tekenen we nog steeds af en toe met elkaar in die vakjes!

Wat is De kleine Tekenaar?

De Kleine Tekenaar uitleg spin tekenen

Soms heb je als kind wel zin om te tekenen, maar ontbreekt het aan inspiratie. Ook als ouder heb je niet altijd zin of tijd om met je kind samen te gaan tekenen. Ik kwam op het idee voor ‘De kleine tekenaar’ doordat ik merkte dat mijn nichtje en haar vriendinnetjes erg veel plezier hadden in het tekenen van kleine illustraties. De voorbeelden die ik tekende, zorgde voor inspiratie. Uiteraard is er in de digitale wereld ontzettend veel te vinden aan tekeninspiratie, maar het werkt gewoon ook heel goed en prettig om de voorbeelden en ideeën voor je te zien op papier. Daarom wordt ‘De kleine tekenaar’ elke maand op mooi, wit karton afgedrukt. In de instructievideo’s die erbij horen, krijgen de kleine tekenaars nog wat extra tips. Daar krijg je toch gewoon zin van om te gaan tekenen!

De Kleine Tekenaar uitleg letter F tekenen

Met De kleine tekenaar ansichtkaarten geef je een creatief cadeau. Stuur een ansichtkaart naar een jarig vriendje of een buurmeisje die net geslaagd is voor haar groene judo band. Aan de hand van simpele instructies leren zij de leukste dingen tekenen.

Volg mij voor mij voor meer inspiratie op instagram @de.kleinetekenaar en kijk op www.vanjasmijn.nl voor meer informatie over de tekenabonnementen.
Mijn missie is om iedereen aan het tekenen te krijgen!

Liefs,
VanJasmijn 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

2 reacties op “Tekenen met De kleine tekenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt