Ninja stressballen

Ninja stressbal resultaat

Vandaag maken we Ninja stressballen! Een ideetje van Pinterest en dat wilde ik uitproberen. Naast lekker in knijpen, kun je er natuurlijk ook andere leuke dingen mee doen, bijvoorbeeld Oudhollands blik gooien! Ik raad het dan wel aan om in de zomer buiten te doen, je hele huis vol met bloem is toch iets minder leuk.

Ninja stressballen maken

Ninja stressbal benodigdheden e1635504414188

Wat heb je nodig?

  • Bloem
  • 1 plastic zakje per Ninja stressbal
  • 2 (verschillende kleuren) ballonnen per stressbal
  • Een schaar
  • Een stift
  • Een lepel om de bloem in het zakje te scheppen

Wat moet je doen?

Als eerst schep je wat bloem in je zakje. Voor mijn stressbal gebruikte ik ongeveer 7 flinke eetlepels. Ik raad 5 tot 7 eetlepels aan. Probeer zo veel mogelijk lucht uit het zakje te halen voordat je het dicht knoopt. Vervolgens knip je het tuutje van de ballon af en vouw je de ballon om je zakje bloem.
Ook van de tweede ballon knip je het tutje. Daarnaast knip je ook een gat voor het masker. Pas op dat deze niet te groot is. Doordat de ballon rekt, wordt het gat vanzelf groter.

Ninja stressbalNinja stressbal

De tweede ballon doe je over de andere kant van de stressbal zodat het hele zakje bloem bedekt is.
Het gezicht van je Ninja stressbal teken je met balpen of stift. Natuurlijk kun je er ook een schattig lachend gezichtje van maken. ?

In plaats van bloem, kun je ook klei gebruiken. De stressbal is dan wat zachter. Daarnaast geeft het een stuk minder troep als de ballon en het zakje kapot gaan. Het voordeel van bloem daarentegen is dat het niet duur is en (bijna) iedereen heeft het wel in huis.

Als je eenmaal door hebt hoe het werkt, heb je de stressbal binnen 5 minuten gemaakt. Leuk als traktatie op een Ninja kinderfeestje!

Veel knutselplezier! 
Liefs Julia

Ninja stressbal in hand

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt