Duurzaam buitenspeelgoed

Duurzaam buitenspeelgoed van Dantoy: een biotractor

Vanochtend was ik op zoek naar duurzaam buitenspeelgoed. Ik wil graag speelgoed voor buiten wat tegen een stootje kan, ik heb immers 2 zoons ?, wat er leuk uit ziet en het liefst ook nog eens leuk geprijsd. En als grootste eis: duurzaam speelgoed. In deze blog deel ik de leukste merken met jullie.

6 x duurzaam buitenspeelgoed

Green Toys

duurzaam buitenspeelgoed: Green Toys speelbootGreen Toys is een merk uit Amerika en heeft erg leuk duurzaam speelgoed. Het is geen speelgoed met batterijen maar speelgoed wat de creativiteit prikkelt en niet geheel onbelangrijk: het kan tegen een stootje. Het speelgoed van Green Toys is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Green toys koop je onder andere bij Bol.com.

Way to Play

Duurzaam speelgoed way to play autobaan

Ken je Way to Play al? Way to Play is een Nederlands merk bestaande uit flexibele wegdelen en toebehoren. Deze wegdelen zijn gemaakt van PVC en daardoor heel gemakkelijk schoon te maken. Omdat ze zo makkelijk schoon te maken zijn, is het ook erg geschikt om buiten mee te spelen. Er zijn heel veel verschillende sets te koop dus je kunt voor de verjaardag een uitbreidingsset vragen! Way to Play is onder andere te koop bij I Love Speelgoed.

Kartonnen speelgoed

Kartonnen boerderij speelhuisje om in te kleuren zijkantHet kartonnen speelgoed van WoeWoe is ook heel leuk voor buiten! Gebruik verf, stift, potlood of krijt en kleur je eigen boerderij. Na het kleuren nodig je al je poppen uit en doe je een thee kransje in je eigen speelhuis. Al ons duurzame kartonnen speelgoed vind je hier.

 

Wil je naast duurzaam buitenspeelgoed, ook duurzaam knutselen? Lees dan onze blog met duurzame knutselinspiratie!

Plantoys

duurzaam speelgoed Plantoys onderzeeër

Het speelgoed van Plantoys is gemaakt van natuurlijk rubberhout van rubberbomen die geen latex meer produceren. De overgebleven materialen worden ingezet voor de gerecyclede lijn genaamd PlanWood. Deze onderzeeër is gemaakt van schoon en natuurlijk gerecycled hout, niet giftige houtlijm en afgewerkt met kleurstoffen op waterbasis. Een groot deel van de collectie van Plantoys is te vinden bij bol.com.

Dantoyduurzaam buitenspeelgoed van Dantoy: emmer en schepje

Nog zo een mooi merk: Dantoy. Dantoy is geproduceerd in Denenmarken en is helemaal gemaakt met behulp van BIO-kunststof, vervaardigd uit suikerriet. BIOplastic is 100% recyclebaar en tegelijkertijd is suikerriet een 100% hernieuwbare grondstof. Bij het oogsten van suikerriet kan meteen opnieuw geplant worden. Suikerriet helpt bovendien om de CO2 uit onze lucht te absorberen. Klik hier om alle Dantoy duurzame buitenspeelgoed te bekijken.

Ben je op zoek naar duurzaam binnenspeelgoed? Kijk dan eens bij de herkleurbare placemats. Deze duurzame placemats kan je keer op keer opnieuw inkleuren en zijn gemakkelijk schoon te maken.

Wishbone loopfiets

duurzaam buitenspeelgoed wishbone loopfiets

In een lijstje van buitenspeelgoed mag een loopfiets natuurlijk niet ontbreken. Een loopfiets is perfect buitenspeelgoed, voor in de tuin of daar buiten. Een loopfiets van Wishbone is gemaakt van gerecycled materiaal én zit er ook nog eens tof uit! De loopfiets van het plaatje is gemaakt van gerecyclede flessen en tapijten maar je hebt ook duurzame loopfietsen gemaakt van hout.

Heb jij een favoriet duurzaam speelgoedmerk en mag die niet in dit lijstje ontbreken? Laat het me weten en ik zet ‘m erbij!
Liefs Julia

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt