Bloem van crêpepapier knutselen

Bloem van crepepapier geknutseld

Even voorstellen
Mijn naam is Jessica, getrouwd en mama van 3 kinderen. Op mijn blog mamajezzblog schrijf ik over mijn leven als werkende moeder.  Ik ben actief gaan bloggen, omdat ik andere ouders wil laten zien hoe ik mijn werk en gezin combineer.
Met mijn ervaring als pedagogisch medewerker in de kinderopvang en als moeder, wil ouders inspireren door middel van activiteiten, knutsels, boeken, recepten en andere leuke tips voor baby’s en kinderen.

Een bloem van crêpepapier knutselen

In deze blog vertel ik hoe jouw kind een leuke bloem van crêpepapier kan knutselen.  Mijn dochter van 8 maakt de bloemen helemaal zelf.  We maakten een roos en een tulp.

Benodigdheden om bloem te maken van crepepapier

Welke knutselspullen heb je nodig

  • Sateprikkers
  • Crêpepapier – groen voor de steeltjes en een kleur naar keuze voor de bloem
  • Een gekleurd vouwblaadje naar keuze voor de tulp
  • Een stukje groen papier of een groen vouwblaadje
  • Schaar
  • Pritstift
  • Plakband
  • Liniaal
  • Eventueel een placemat of onderlegger zodat de tafel niet vies wordt

Aan de slag

Bloem van crepepapier knutselen

De bloemsteel

De steel van de bloem is voor beide bloemen hetzelfde. Deze maak je van de satéprikker.
Knip een strookje crêpepapier van ongeveer 5 cm breed.
Smeer de satéprikker in met lijm, daarna wikkel je het strookje crêpepapier van boven naar beneden om de saté prikker heen. Als je onderaan komt, smeer je een klein beetje lijm op het laatste randje crêpepapier, zodat het aan je stokje blijft plakken. Als je strookje te lang is, kan je nu het losse stukje er af knippen.
Met stukjes groen papier kan je blaadjes maken voor aan je bloemsteel en deze er aan plakken met een stukje plakband.
De steel van je bloem is nu klaar.

De roos

Voor de roos knip je een strookje gekleurd crêpepapier van ongeveer 5 cm breed. Je kunt je strook een keer door midden knippen, zodat de bloem niet zo heel groot wordt.

Leg de strook voor je neer en vouw een klein stukje van de bovenkant om.
Daarna pak je de zijkant van de strook vast tussen je duim en wijsvinger en vouw je de strook stukje op. Steeds een puntje tussen je duim en wijsvinger erbij. Dit doe je tot de strook helemaal op is. Je hebt nu in je hand een puntje en de bloem zit erboven.  Draai het puntje strak en plak er een plakbandje op voor de stevigheid. Je hebt nu een roos gemaakt. Deze kan je met plakband vast maken aan de stompe kant van de bloemsteel.

De tulp

Bloem van crepepapier voorbeeld bloem vouwen

Voor de tulp gebruik je een gekleurd vouwblaadje en gaan we vouwen.
Vouw het blaadje diagonaal tot een driehoek. Leg de driehoek met de dichte kant naar je toe en de punt naar boven. Vouw de linker punt omhoog naar de grote punt toe en doe dit zelfde met de rechter punt.
Draai je papiertje om en vouw de puntjes links en rechts een klein beetje naar het midden toe. Plak deze puntjes vast. Als je het papier nu weer omdraait zie je de voorkant van de tulp.
Met een stukje plakband plak je de achterkant van de bloem vast aan de stompe kant van je bloemsteel.

Een vrolijke bos bloemen

Als je meerdere bloemen hebt gemaakt, heb je al snel een vrolijk bosje bloemen staan. Je kunt ze in een glazen potje zetten die je ook nog kunt versieren of beschilderen. Maar je kunt ze ook in een stukje oase of klei prikken. Of weggeven aan iemand die je lief hebt!

Vond je dit een leuke blog en wil je meer van mij lezen? Neem dan een kijkje op mijn eigen blog of volg mij op facebook of instagram.
Liefs Jessica

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt