Wat is Foam Clay?

pinguïns van Foam Clay

Sinds kort heeft WoeWoe het assortiment uitgebreid met Foam Clay. We hebben het al voorbij zien komen in de knutselpakketten van Little Creations maar nu hebben we het ook als los product. En dat betekent dat we het zelf ook even wilde uitproberen! Want wat is Foam Clay eigenlijk? En wat kun je er allemaal mee doen? Ik zocht het voor je uit en geef antwoord op al je vragen!

Wat is Foam Clay?
Foam Clay Neon roze voorbeeld

Foam Clay is een soort klei van kleine balletjes waarmee je figuren kunt bekleden en versieren. Je brengt het heel gemakkelijk aan en het droogt vanzelf op. Foam Clay kun je gebruiken voor diverse soorten ondergronden zoals hout, piepschuim, stof, karton en glas. Je hebt de klei in veel verschillende kleuren, de basiskleuren zoals zwart en wit maar ook gave neon kleuren.
Het grote voordeel van Foam Clay is dat het heel weinig troep geeft en het geeft geen vlekken. Ook kunnen kinderen heel gemakkelijk zelf met Foam Clay knutselen. Het is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2-3 jaar. Maar ook voor oudere kinderen is Foam Clay heel leuk, ze kunnen heel gedetailleerd dingen ermee maken.

In onderstaand filmpje zie je goed wat Foam Clay is en hoe je het gebruikt.

Wat kun je met Foam Clay doen?

Dat is het leuke, je kunt er zoveel mee! Je plakt de Foam Clay op figuren zoals een papier maché figuur of je maakt er zelf vormen mee.
Je kunt bijvoorbeeld ook lange slierten maken van Foam Clay en deze gebruiken om je figuur te versieren. Op de Foam Clay kun je dingen plakken of je steekt er bijvoorbeeld chenille draad in om pootjes te maken of oogjes. Een andere mogelijkheid is om de Foam Clay uit te rollen en een nacht te laten drogen. Hierna kun je er figuren uit knippen en deze weer gebruiken om ergens op te plakken. Om het figuur te plakken, kun je ‘verse’ Foam Clay gebruiken. Hieronder vind je een 2 toffe knutselwerkjes gemaakt met Foam Clay.

Handspiegel met Foam Clay Ruimteschip van Foam Clay

Ik heb zelf laatst met mijn zoontje een dinosaurus van papier maché bekleed met Foam Clay. We hadden 2 bakjes: rood en geel. Van beide bakjes was nog ongeveer de helft over na het versieren van de dino, je hebt er echt niet veel van nodig. De overige Foam Clay kun je gewoon bewaren in het potje en mocht deze de volgende keer iets droger zijn dan kun je er een heel klein beetje water door mengen.

Ben je nog op zoek naar een leuke kerstknutsel? Wij hebben diverse kerst figuren om te decoreren of kerst knutselpakketten met Foam Clay. Bekijk onze kerstcollectie voor alle producten.

Foam Clay op kinderfeestjes

Knutselen met Foam Clay is ook een hartstikke leuke activiteit voor een kinderfeestje. Je kunt alle kinderen een figuurtje geven en hun creativiteit doet de rest! Omdat je niet veel van de klei nodig hebt, kun je ongeveer 1 bakje per 2 kinderen rekenen. Natuurlijk is het wel leuk om verschillende kleuren neer te zetten en daarnaast bijvoorbeeld wiebeloogjes en chenille draad.

Sprookjes figuren van Silk Clay

Silk Clay

Naast Foam Clay, is er ook Silk Clay. Silk Clay is zachte gladde klei en als dit opdroogt, blijft het zacht en rubberachtig.
Met Silk Clay kun je heel goed zelf figuren maken maar je kunt ook hiermee figuren bekleden.

Vis van Pearl Clay

 

Pearl Clay

Er bestaat ook Pearl Clay. Pearl Clay heeft grotere balletjes van Foam Clay en geeft daardoor weer een hele andere uitstraling. Het leukst vind ik toch wel om al deze verschillende kleien te combineren!

 

Je kunt de verschillende kleuren Clay ook met elkaar mengen om andere kleuren te maken.

foam clay kleuren pallet

Foam Clay Bij WoeWoe

Bij WoeWoe vind je diverse soorten Foam Clay. Losse potjes maar ook een pakket van 10 potjes Foam Clay in diverse kleuren. Daarnaast verkopen wij ook Silk Clay en Pearl Clay. Natuurlijk hebben wij ook een aanbod figuren. Op dit moment hebben we een dinosaurus en olifant van papier maché, houten auto’s, een houten schat- / sieradenkistje, kerstfiguren,Pikachu, Squirtle en een paard. Wekelijks voegen we nieuwe producten toe dus kom regelmatig terug voor nieuwe figuren of kleuren!

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan onze aanbod van Foam Clay en probeer het zelf! 
Liefs Julia

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

10 reacties op “Wat is Foam Clay?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt