Verjaardagskaart knutselen

3 zelfgemaakte verjaardagskaarten

Behalve dat we met het gezin uit eten gaan, doe ik niks aan mijn verjaardag dit jaar maar het is wel een goede aanleiding voor deze blog! Ik vind het altijd leuk om een kaartje te sturen (of te ontvangen!) en een verjaardag is natuurlijk een perfecte gelegenheid daarvoor. Het is hartstikke makkelijk om online een kaart te versturen maar het is nóg leuker om een zelfgemaakte kaart te sturen. Ook kinderen vinden het vaak erg leuk om zelf een verjaardagskaart te knutselen. In deze blog vind je daarvoor 6 voorbeelden.

Verjaardagskaart knutselen

Zelfgemaakte verjaardagskaart

Een verjaardagskaart knutselen kun je met kinderen van alle leeftijden. De kleintjes kunnen de kaart versieren met potlood of stickers plakken en wat oudere kinderen kunnen moeilijkere verjaardagskaarten maken. Met Damian (3 jaar) maak ik geregeld kaarten, bijvoorbeeld als opa of oma jarig is. Hij vindt het ook erg leuk om te doen: kleuren, plakken en de moeilijkere dingen zoals knippen doe ik voor hem maar laat hem dan aanwijzingen geven of we houden samen de schaar vast. Dit jaar heeft Damian samen met papa bovenstaande verjaardagskaart voor mij geknutseld, hoe vind je hem geworden? ☺

Verjaardagskaart met washi tape

Met washi tape kun je zoveel leuke dingen doen! Ik heb 2 verschillende verjaardagskaarten ermee gemaakt.

Verjaardagskaart knutselen met washi tape

Met washi tape maak je kaarsjes, een vlammetje teken je er zelf bij en daarnaast heb ik een gezellige slinger bovenin getekend. Super simpel om te maken maar het resultaat is heel leuk!

Gek op knutselen? Probeer dan eens een kant-en-klaar knutselpakket!

Verjaardagskaart knutselen met washi tape

Deze kaart is mijn favoriet! Met washi tape heb ik een verjaardagskaart gemaakt, de getekende kaarsjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Voor wat meer kleur heb ik bovenin nog een kleine slinger getekend en natuurlijk mag ‘happy birthday’ niet ontbreken. Morgen is een tante van Sander jarig en zij maakt altijd hele mooie kaarten, nu geven wij haar een zelfgemaakte verjaardagskaart!

Zelfgemaakte verjaardagskaart met hartjes

Zelfgemaakte verjaardagskaart

Hoe schattig is deze kaart met hartjes? Toegeven, een hartje knippen is niet makkelijk maar als je eenmaal één mooi hartje hebt, kan je deze op de andere kleuren papieren overtrekken. Daarna maak je een envelopje op de kaart waar de hartjes uitkomen en plak je alle hartjes op. Om de kaart af te maken kun je deze nog versieren met, jawel, nog meer hartjes!

Over verjaardagen gesproken… Zoek je naar een leuk idee voor een kinderfeestje en is de jarige gek op Lego?
Kijk dan eens naar onze Lego poppen van gips om zelf te verven!

Verjaardagskaart met taart

Verjaardagskaart knutselen: een verjaardagskaart met taart

Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart! Om deze kaart te maken knip je 4 gekleurde stroken van verschillende afmetingen. De grootste strook beneden en de kleinste boven. Je vouwt het uiteinde van de strook om en plakt deze op de kaart. Vervolgens knip je je versiering: kaarsjes en hartjes en deze plak je op de taart. Doordat de taart uitsteekt, past de kaart niet in een envelop dus zal je deze zelf aan de jarige moeten overhandigen!

Verjaardagskaart knutselen met peuter

Zelfgemaakte verjaardagskaart door kind

Ook deze kaart heb ik samen met mijn peuter gemaakt. Eerst heb ik de rondjes en verjaardagshoed geknipt (sommige zijn wat ronder dan de andere..) Damian heeft zelf de stippen op de hoed geplakt. Wij hebben het simpel gehouden maar je kunt de kaart natuurlijk nog verder versieren!

Maken jullie wel eens zelf verjaardagskaarten?
Liefs Julia

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt