Sensorisch speelgoed

Kind speelt met sensorisch speelgoed orbeez

Sensorisch speelgoed is een geweldige manier voor kinderen om te spelen en hun zintuigen te ontwikkelen. Sensorisch speelgoed kan worden gedefinieerd als speelgoed dat de zintuigen van kinderen prikkelt, zoals hun tastzin, gezichtsvermogen, gehoor, reuk en smaak. Het speelgoed kan worden gemaakt van verschillende materialen en kan verschillende texturen, kleuren en vormen hebben.

Waarom sensorisch speelgoed?

Grennn zeef

Sensorisch speelgoed is goed voor de ontwikkeling van kinderen omdat het hen helpt om hun zintuigen te ontwikkelen en te verkennen. Kinderen gebruiken hun zintuigen om de wereld om hen heen te begrijpen en te leren. Door sensorisch speelgoed te gebruiken, kunnen kinderen hun zintuigen gebruiken om nieuwe dingen te ontdekken en te leren over verschillende texturen, kleuren en vormen. Sensorisch speelgoed stimuleert de zintuigen van kinderen, waardoor ze beter kunnen begrijpen hoe de wereld om hen heen werkt. Het kan helpen bij de ontwikkeling van de tastzin, het gehoor, het zicht, de geur en de smaak.

Daarnaast kan sensorisch speelgoed ook helpen om de fijne motoriek van kinderen te ontwikkelen. Het spelen met kleine objecten zoals kinetisch zand, speelrijst of klei, kan helpen bij het versterken van de handspieren, de hand-oogcoördinatie en de fijne motoriek. Sensorisch speelgoed kan ook helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden, omdat het kinderen aanmoedigt om samen te spelen en te communiceren. Het kan hen helpen bij het ontwikkelen van sociale en emotionele vaardigheden, zoals samenwerken, delen en empathie.

Wist je dat je bij WoeWoe verschillend sensorisch speelgoed kan kopen zoals kinetisch zand, speelrijst en leuke accessoires? Alles om je eigen sensorische speelbak samen te stellen!

Kinetisch zand

Grennn ijsje uitsteker

Kinetisch zand is een soort speelzand dat gemakkelijk vormbaar is en niet uitdroogt. Het is gemaakt van 98% zand en 2% niet-giftige polymeren die ervoor zorgen dat het zand samen blijft. Kinetisch zand is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is een geweldig sensorisch speelgoed voor kinderen.

Kinderen kunnen het zand gebruiken om verschillende vormen te maken, zoals kastelen, dieren, bomen en nog veel meer. Kinetisch zand is niet alleen leuk om mee te spelen, maar kan ook helpen om de fijne motoriek van kinderen te ontwikkelen. Door het zand te kneden en vorm te geven, kunnen kinderen hun handspieren versterken en hun hand-oog coördinatie verbeteren. Een andere leuke manier om met speelzand te spelen is door gebruik te maken van uitstekers zoals de Grennn ijsjes uitsteker op het plaatje hierboven.

Kinetisch zand is ook een geweldige manier om stress te verminderen. Volwassenen gebruiken vaak stressballen om stress te verminderen, en kinetisch zand kan een vergelijkbaar effect hebben. Door met het zand te spelen en het te kneden, kunnen kinderen zich ontspannen en tot rust komen.

Speelrijst

Speelrijst galaxy mix van Grennn

Speelrijst is een ander type sensorisch speelgoed dat populair is bij kinderen. Het is gemaakt van droge rijstkorrels die zijn gekleurd met voedselkleurstoffen. Speelrijst is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan worden gebruikt om verschillende texturen en patronen te creëren.

Kinderen kunnen de rijst gebruiken om verschillende spelletjes te spelen, zoals het sorteren van kleuren of het vinden van verborgen voorwerpen. Speelrijst is ook geweldig om te gebruiken in een sensorische bak, waar kinderen de rijst kunnen scheppen en verplaatsen om hun zintuigen te verkennen.

Net als kinetisch zand kan speelrijst helpen om de fijne motoriek van kinderen te ontwikkelen. Door de rijst te scheppen, te gieten en te verplaatsen, kunnen kinderen hun fijne motoriek ontwikkelen en hun handspieren versterken. Dit kan hen helpen bij het ontwikkelen van schrijfvaardigheden en andere vaardigheden die hand-oogcoördinatie vereisen.

Orbeez – biologisch afbreekbare waterparels

Orbeez biologisch afbreekbare waterbeads

Orbeez zijn een populair type sensorisch speelgoed dat bestaat uit kleine, gekleurde waterparels die opzwellen in water. Ze zijn gemaakt van een niet-giftig, biologisch afbreekbaar polymeer dat veilig is voor kinderen om mee te spelen. Het bijzondere aan deze waterparels is dat ze van grootte veranderen wanneer ze in contact komen met water, waardoor ze een unieke textuur krijgen die kinderen fascinerend vinden. Bovendien kunnen ze worden gebruikt voor verschillende soorten sensorische activiteiten, zoals het maken van een sensorische bak, het vullen van een ballenbak of het maken van een waterbed. Orbeez biologische waterparels zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar ze kunnen ook helpen bij de ontwikkeling van verschillende vaardigheden, zoals de tastzin, fijne motoriek en probleemoplossend vermogen.

Wat is jouw favoriete sensorisch speelgoed?

Liefs Julia

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt