Knutselen voor Pasen

knutselen ei pasen

Het is lente! En dat betekent ook dat het over een paar weken Pasen is. Rondom het thema lente of Pasen valt er heel wat te knutselen. Van het weekend hebben Damian en ik geknutseld met als thema Pasen. Ik heb het thema bepaald maar ik ben er zelf een grote voorstander van om de regie bij het kind te laten. Zo ontwikkelen ze hun creativiteit en het gaat niet om het eindresultaat maar vooral om plezier te hebben.

‘Het gaat er niet om dat je binnen de lijntjes kleurt, het gaat erom dat je je eigen tekening maakt’

Kuiken geknutseld van wcrol

Ik heb Damian laten kiezen op Pinterest wat we zouden maken. Hij koos voor een kuikentje dus dat gingen we maken! Hoe vind je hem geworden?
We hebben de wcrol bekleed met geel papier en vervolgens de armpjes daar doorheen geprikt. Uit wit papier hebben we het ei geknipt, 2 oogjes en een oranje snavel maken het helemaal af!

Knutselen voor Pasen

Pasen is een geweldige tijd om samen met kinderen te knutselen en creatief bezig te zijn. Of het nu gaat om het versieren van paaseieren, het maken van paasmandjes of het knutselen van paasdecoraties, er zijn genoeg creatieve ideeën om uit te kiezen. Hieronder vind je een aantal leuke knutselideeën voor Pasen om samen met kinderen te doen.

kind ei schilderen pasen

  1. Versier paaseieren: Paaseieren verven of versieren is een klassieke activiteit voor Pasen. Er zijn veel manieren om paaseieren te versieren, zoals met stickers, glitter, verf of krijtjes. Het is een leuke manier om de creativiteit van kinderen te stimuleren en ze kunnen hun versierde eieren gebruiken voor een paasdecoratie of om mee te spelen.

  2. Maak paasmandjes: Maak je eigen paasmandjes om eieren of snoepjes in te bewaren. Gebruik gekleurd papier, touw en versieringen om de mandjes uniek en feestelijk te maken. Dit is ook een geweldige activiteit om cadeau te geven aan vrienden en familie.

  3. Knutsel paasdecoraties: Knutsel samen met kinderen leuke paasdecoraties zoals paasbomen, paashazen, kuikentjes of bloemen. Gebruik papier, karton, stof en ander materiaal om de decoraties te maken. Dit is een leuke manier om het huis te versieren voor Pasen en kinderen kunnen trots zijn op hun eigen creaties. Knutsel bijvoorbeeld een slinger van papieren paaseieren zoals hieronder!

    Eieren van papier

    knutselen ei pasen

  4. Maak paaskransen: Maak een paaskrans om de voordeur of een muur op te fleuren. Gebruik verschillende kleuren en texturen van papier, bloemen, lint en andere decoraties om een ​​prachtige en unieke krans te maken
  5. Bak paaslekkernijen: Bak samen met kinderen paaskoekjes, cupcakes of taartjes. Versier ze met glazuur, snoepjes en andere decoraties om ze er feestelijk uit te laten zien. Dit is niet alleen een leuke activiteit om samen te doen, maar ook een heerlijke traktatie om te delen met familie en vrienden.

  6.  Maak een paashandafdruk! Eén van mijn favoriete knutselwerkjes begint met het maken van een hand- of voetafdruk. Zo leuk om later terug te zien hoe klein die handjes waren! Met een hand- of voetafdruk kun je heel vele creatiefs, in het kader van Pasen kun je gele verf gebruiken en er een kip met kuikentjes van maken. Schattig toch?

Handafdruk gemaakt met vingerverf

Paasdoos maken

Voor ons was het een nieuw concept: een paasdoos voor het paasontbijt op school. Ieder kind maakt voor een ander kind een paasontbijt, geserveerd in een leuke paasdoos. Om een paasdoos te maken, heb je een stevige doos nodig die je kunt versieren met verschillende paasdecoraties, zoals stickers, linten, verf, glitter en paaseieren. Je kunt ook papier-maché gebruiken om een ​​eigen paasei te maken om aan de doos toe te voegen. 

Paasdoos

Heb je geen knutselspullen in huis maar wil je toch graag knutselen voor Pasen? Kijk dan bij onze paasartikelen.

Sensorische speelbak voor Pasen

Een andere leuke activiteit voor Pasen is een sensorische speelbak in thema. Een sensorische speelbak voor Pasen kan een leuke manier zijn om kinderen bezig te houden tijdens het paasseizoen. Om een sensorische speelbak te maken, heb je een plastic bak nodig die je kunt vullen met materialen die gerelateerd zijn aan Pasen, zoals nep gras, kleine paaseitjes, pompons, schelpen, bloemen en bladeren. Kinderen kunnen de materialen gebruiken om hun eigen paasscènes te creëren, te sorteren op kleur of grootte, en te voelen en te verkennen. Dit kan ook een geweldige manier zijn om de zintuiglijke ontwikkeling van kinderen te stimuleren terwijl ze spelen en leren over Pasen en de verschillende materialen die gebruikt worden tijdens deze periode. Het is belangrijk om toezicht te houden op jongere kinderen tijdens het spelen met een sensorische speelbak om ervoor te zorgen dat ze veilig spelen en geen materiaal inslikken.

Speelrijst sensorische speelbak

Veel knutselplezier! 
Liefs Julia

 

WoeWoe knutsel handen met verf

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt