5 originele activiteiten met je dreumes

Kind speelt met pasta

Vraag je je ook wel eens af wat je nu weer met je dreumes  kunt doen? Lijkt hij op al zijn speelgoed uitgekeken? Of vraagt ze constant aandacht maar heb je nog 101 dingen te doen?

5 originele activiteiten om samen met je dreumes te doen.

(Waarvoor je de spullen al in huis hebt)

Keuken puzzel

Puzzel voor kinderen

De kitchen puzzle is heel simpel om te maken: je pakt een A4 en een stift en zoekt wat verschillende spulletjes in de keuken. Vervolgens teken je de vorm van de spulletjes op het papier. Je kunt je peuter hier nu op 2 manieren mee laten spelen: of je geeft een bak met alle spullen en laat hem het op de juiste plek zetten of je maakt het nog iets moeilijker en hij moet zelf de spullen uit de keukenkastjes zien te verzamelen.
Ik had alle spullen in een bak er naast gezet en dat vond Damian (3 jaar dus geen dreumes meer) 1 keer leuk maar daarna was het te makkelijk dus volgende keer probeer ik de moeilijkere variant!

Zoutdeeg

Zoutdeeg recept

Met zoutdeeg kan je kindje heerlijk met zijn handen bezig zijn en waarschijnlijk heb je de 3 basis ingrediënten al in huis. Lees mijn blog over zoutdeeg om uit te vinden welke ingrediënten je nodig hebt!

Sensory bin

Kind speelt met rijst

Een Sensory bin is een bak met materiaal waar je kindje lekker in kan voelen. Ik heb een hele simpele variant namelijk een bak rijst met wat keukenspullen: bijvoorbeeld een bakje, lepel en en het pannetje uit de Ikea kinderkeuken. Eerlijk: je moet daarna wel even stofzuigen. Maar je dreumes is even heerlijk aan het spelen, voelen en beleven.

Messy play

Kind speelt met pasta

Als je kind een lastige eter is, kan je eens proberen om een bak met gekookte pasta of rijst te geven. Hij/zij kan er dan lekker in graaien (eerst handjes wassen :-)) en met een beetje geluk gaan er ook nog wat hapjes naar binnen. Damian houdt niet van pasta, te glibberig voor hem, maar bij Baby Sensory heeft hij dit op deze speelse manier wel geproefd!

Ganzenjacht

Ganzenjacht voor kinderen

Huh, wat? Ganzen? Ja zeker maar geen echte! Ga er op uit met je kind en zoek alle verborgen schatten! Lees er meer over in onze blog over ganzenjacht.

Veel speelplezier! Liefs, Julia

WoeWoe Handen

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt