Halloween knutsels maken van ijsstokjes

Halloween knutsels maken van ijsstokjes resultaat

Halloween komt er weer aan! Ik maakte samen met mijn dochter van 5 en mijn zoontje van 3 hele leuke Halloween knutsels van ijsstokjes. Ze zijn makkelijk te maken, zonder dat je veel spullen nodig hebt. Hoe je deze Halloween knutsels precies maakt, lees je in dit blog!

Halloween knutsels maken van ijsstokjes

Halloween knutsels maken van ijsstokjes benodigdheden

Wat heb je nodig? 
– IJsstokjes
– Lijm
– Verf in de kleuren geel, rood, wit en zwart
– Verfkwasten
– Groen papier

Een spin van ijsstokjes

Wil je beginnen met het maken van de spin, pak dan een aantal ijsstokjes (stuk of 6) en leg deze naast elkaar. Plak er nu 1 of 2 ijsstokjes overheen zodat de stokjes goed aan elkaar blijven zitten (zie foto). Plak nog een paar stokjes voor de poten van de spin aan de achterkant. Nu pak je de zwarte verf er bij en kun je de stokjes gaan verven. Laat de verf even drogen. Wanneer de spin droog is kun je de ogen verven en de mond. Je kunt er ook voor kiezen om wiebeloogjes erop te plakken. Je enge spin is nu klaar.

Wil je meer ideeën om te knutselen met ijslollystokjes? Lees dan onze blog ‘knutselen met ijslollystokjes’

kind aan het knutselen aan halloween knutsel

Een pompoen van ijsstokjes

Bij Halloween horen natuurlijk pompoenen! Leg ongeveer 6 ijsstokjes naast elkaar en plak deze aan de achterkant vast met een ander ijsstokje. Nu kun je de gele en rode verf mengen totdat je een oranje kleur krijgt. Verf de ijsstokjes mooi oranje. Wij deden 2 laagjes zodat het echt mooi oranje werd. Voor de neus,  de mond en ogen kun je papier knippen. Kleuters kunnen dit ook zelf doen, goed voor de motoriek! Maar je kunt ze natuurlijk ook schilderen. Knip dan nog een klein blaadje uit het groene papier en plak dit aan het steeltje (ook een stukje van een ijsstokje) op de pompoen.

Heb je ook zin om met deze Halloween knutsels aan de slag te gaan? Dan zijn we heel benieuwd hoe ze geworden zijn. Tag ons op Instagram of laat een reactie achter onder dit blog. Vinden we leuk!

Mocht je nog meer willen lezen, zin hebben om aan de bak te gaan samen met je kinderen of inspiratie op willen doen voor je huis of tuin, neem dan een kijkje op mijn blog LindaSchrijft of op mijn Instagram.

Liefs,
Linda

Leestip: Halloween knutselen – 11 x Halloween knutsels

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Een reactie op “Halloween knutsels maken van ijsstokjes

  1. Pingback: Halloween Knutselen - 11 X Halloween Knutsels | WoeWoe | Duurzaam Knutselen En Betaalbaar Spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt