Duurzame cadeautjes voor een dreumes

Spel met Magnetische tegeltoppers - treindelen

In een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, streven ouders ernaar om bewuste keuzes te maken, zelfs als het gaat om de cadeautjes voor hun kleintjes. Dreumesen, in hun ontdekkingsreis van de wereld, verdienen niet alleen liefdevolle aandacht maar ook milieuvriendelijke en duurzame verrassingen. In deze blog verkennen we de boeiende wereld van duurzame cadeautjes voor een dreumes. Van speelgoed dat de ontwikkeling bevordert tot ecovriendelijke opties die een positieve impact hebben op de planeet, laten we samen ontdekken hoe we de jongste generatie kunnen verwennen met gifvrije, duurzame en stimulerende geschenken.

Wat is duurzaam?

Duurzaamheid is als een liefdevol cadeau aan de toekomst, een belofte om zowel de kleintjes van vandaag als de wereld van morgen te koesteren. Het draait om speelgoed dat niet alleen betoverend en stimulerend is, maar ook is gemaakt met zorg voor de aarde en met respect voor de reis die het maakt, van productie tot kleine grijpgrage handjes. In deze blog ontdekken we samen de betekenis van duurzaamheid in de context van cadeautjes voor dreumesen, en laten we ons inspireren door keuzes die niet alleen liefdevol zijn voor onze kleintjes, maar ook voor de planeet die ze zullen erven.

Duurzame cadeautjes voor een dreumes

Terug naar de duurzame cadeautjes voor een dreumes. Hieronder heb ik 10 ideeën verzameld voor op het verlanglijstje van je dreumes. Weet jij nog een leuk, origineel en duurzaam merk? Laat me het weten en ik schrijf ‘m erbij!

1. Stapelstein stenen

Kind speelt met Stapelstein Original primary pastel 3 stapelstenen

De veelzijdige Stapelstein stenen nodigen kinderen uit om te bouwen, stapelen en balanceren, wat niet alleen bijdraagt aan de ontwikkeling van hun motorische vaardigheden en evenwicht, maar ook hun creativiteit en verbeeldingskracht prikkelt. Het open karakter van de stapelstenen moedigt kleintjes aan om hun eigen spel te bedenken en nieuwe avonturen te ontdekken. Gemaakt van duurzaam materiaal zijn de Stapelstein stapelstenen niet alleen veilig, maar ook geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, waardoor ze een duurzaam cadeau vormen dat niet alleen de ontwikkeling van kinderen bevordert, maar ook vriendelijk is voor de planeet. Of het nu gaat om zitten, tellen, bouwen of spelen, Stapelstein stapelstenen bieden een wereld van plezier en leermogelijkheden voor dreumesen van alle leeftijden.

2. Natuurlijke speelklei van Invitation to imagine

Natuurlijke speelklei zeemeermin van Invitation to Imagine

Bij Invitation to Imagine vind je de mooiste natuurlijke speelklei, sensorische parels en nog veel meer. De sensorische speelsets zijn ontworpen rondom thema’s, seizoenen en concepten, en bevatten een gevarieerde selectie aan tastbare materialen, losse onderdelen, rollers, vormgevers, dingen om in te knijpen, dingen om mee te bouwen, en nog veel meer om te bekijken, onderzoeken en ontdekken. Wat maakt Invitation to Imagine uniek? De speelsets en creatieve kits worden geleverd in milieuvriendelijke verpakkingen, en ze hebben er alles aan gedaan om het gebruik van single-use plastic tot een minimum te beperken. Ze hechten waarde aan duurzaamheid en willen bijdragen aan een groenere toekomst voor onze kinderen.

3. Abel blocks

Waytoplay King of the road met wobbel

Duik in de betoverende wereld van Abel Blocks, waar bouwen en creativiteit samenkomen voor een onvergetelijke ervaring, zowel voor jong als oud. Abel Blocks nodigt uit tot grenzeloze creativiteit; of je nu torens, bruggen, kastelen, of abstracte kunstwerken wilt bouwen, de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Van het gebruik van FSC-gecertificeerd beukenhout tot het bevorderen van veilige en gezonde werkomstandigheden, streeft Abel Blocks naar de creatie van speelgoed dat niet alleen vriendelijk is voor het milieu, maar ook gemeenschappen versterkt. Voor Abel wooden toys draait alles om het koesteren van onze planeet en haar bewoners met liefde en respect. Het is niet zomaar speelgoed; het is een viering van duurzaamheid, creativiteit en speelplezier.

4. Magnetische tegels

Coblo magnetische tegels 35

Magnetische tegels, ook wel bekend als magnetische bouwtegels, zijn educatief speelgoed dat bestaat uit geometrische tegels met magneten langs de randen. Deze tegels kunnen aan elkaar worden bevestigd dankzij de magnetische randen, waardoor kinderen eindeloze structuren en vormen kunnen creëren. Ze zijn meestal gemaakt van duurzame, niet-giftige materialen zoals ABS-plastic.

Het bijzondere aan magnetische tegels is dat ze niet alleen leuk zijn, maar ook educatief. Ze bevorderen de ontwikkeling van ruimtelijk inzicht, creativiteit en motorische vaardigheden bij kinderen. Door de magneten kunnen de tegels stevig aan elkaar worden verbonden, waardoor ze stabiel genoeg zijn voor het bouwen van driedimensionale constructies.

Er zijn diverse merken magnetische tegels, de bekendste zijn Magna-Tiles, Coblo, Learn & Grow Toys, Connetix en Cleverclixx.

5. Waytoplay autobaan

Waytoplay King of the road met wobbel

Waytoplay is een merk dat zich onderscheidt door zijn ecologisch verantwoorde en hoogwaardige speelgoed. Deze flexibele autobanen zijn vervaardigd van duurzaam rubber en zijn ontworpen om generaties lang mee te gaan. Kinderen kunnen hun eigen avontuurlijke wegen bouwen, bochten nemen en bruggen creëren, wat urenlang creatief speelplezier garandeert.

6. Speelsjaaltjes

Kind met Speelsjaaltjes regenboog XL

Speelsjaaltjes vormen een veelzijdige aanvulling op de speelomgeving van dreumesen. In de verkleedkist komen de speelsjaaltjes tot leven en kunnen ze getransformeerd worden tot capes, jurken, rokken of staarten, waardoor kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan in allerlei rollenspellen. Met een stuk speelstof in hun handen en vrolijke muziek op de achtergrond kunnen kinderen zich laten meeslepen door de magie van dans. De sjaaltjes reageren op elke beweging, waardoor de danservaring nog levendiger wordt en tegelijkertijd creatieve expressie wordt gestimuleerd.

7. Sensorische speelzakjes

Sensorische Speelzakjes regenboog

Ontdek de magie van sensorisch spel met onze prachtige handgemaakte sensorische speelzakjes regenboog!
De gebruikte materialen zijn vaak zorgvuldig geselecteerd met het oog op milieuvriendelijkheid en langdurig gebruik. Daarnaast bevorderen sensorische speelzakjes de ontwikkeling van diverse vaardigheden bij dreumessen, zoals fijne motoriek, tastzin en visuele waarneming. Door het stimuleren van deze aspecten dragen de zakjes bij aan een gezonde ontwikkeling van het kind.

Een ander duurzaam aspect is de veelzijdigheid van sensorische speelzakjes. Ze kunnen worden gebruikt voor verschillende activiteiten, zoals gooien, jongleren, stapelen en het verkennen van gewichten en structuren. Hierdoor blijft het speelgoed interessant en relevant voor verschillende ontwikkelingsfasen van het kind, waardoor het langer meegaat dan speelgoed met een beperktere functionaliteit. Bovendien zijn sensorische speelzakjes vaak compatibel met andere educatieve speelsets, zoals Stapelstein stenen.

8. Carpeto speelkleed

Speelkleed 'Fairy Lagoon' van Carpeto van boven

Een Carpeto speelkleed is het perfecte cadeau voor een dreumes vanwege zijn veelzijdigheid en educatieve voordelen. Met levendige kleuren en speelse ontwerpen stimuleert het kleed de visuele perceptie van de kleintjes en prikkelt het hun verbeelding. Daarnaast biedt het zachte en comfortabele oppervlak een veilige omgeving voor spelen, kruipen en ontdekken.

Het Carpeto speelkleed is ontworpen met oog voor duurzaamheid, waardoor het bestand is tegen het dagelijkse speelplezier van actieve dreumesen. Het kan gemakkelijk worden gereinigd, waardoor ouders zich geen zorgen hoeven te maken over knoeipartijen tijdens het spelen.

 

 

Liefs Julia

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt