fbpx

DIY: Hoe maak je zelf slijm?

Hoe maak je zelf slijm? Meisje met DIY slijm

Wat leuk, ik mag als gastblogger een blog schrijven over een DIY:

Hoe maak je zelf slijm?

moeder en dochter maken zelf slijm

Ik ben Lisanne, mama van drie kindjes onder de vijf jaar oud. Ik ben gaan bloggen op www.gezinmetvijf.nl. Ik schrijf blogs over dingen waar ik als moeder tegenaan loop, opvoedkundig, knutsel technisch, speelgoed dat getest gaat worden en ook schrijf en ontdek ik lekkere recepten. Regelmatig beschrijf ik leuke uitjes (vrijwel bij ons in de regio) en is er op mijn site altijd plek voor persoonlijke verhalen. Zelf schrijf ik ook voor ouders.nl.
Op mijn sociale media neem ik je mee in mijn leventje met twee kleuters en een baby in huis. Mijn visie is vooral om het ouderschap te normaliseren en afstand te nemen van de perfecte plaatjes en opvoedidealen. Iedereen doet z’n best en laten we elkaar juist helpen en niet afkraken.

In het kader van laten we elkaar helpen schrijf ik deze DIY knutselblog: Hoe maak je zelf slijm. Om samen met je kinderen slijm te maken op een regenachtige (te) lange vakantie dag. Zoals wij die afgelopen vakantie mee maakten.

Hoe maak je zelf slijm? Jongen met handen in DIY slijm

Laat ik beginnen met zeggen dat ik echt een hekel heb aan vieze handen en ook niet van rommel houd. Tevens ben ik absoluut geen knutselmoeder en krijg ik lichte verhoging zodra de kleuren klei door elkaar gerold worden. Slijm maken zou hier niet echt bijpassen zou je denken. Ik had ook lichtelijk een verhoogde hartslag en klotsende oksels toen we begonnen met het maken van slijm. Maar ik vond het oprecht erg leuk om te doen.

Als je op Google zoekt naar slijm maken dan lees je overal: het kan eigenlijk niet mislukken.

Het leuke is dat wanneer je googelt naar slijm maken je als eerste ziet: Het kan eigenlijk niet mislukken. Hier zie ik meteen een uitdaging, want hoe ga ik als niet knutselmoeder die een hekel aan vieze handen heeft dit klusje klaren? Easy!

Laten we starten met het maken van slijm, mijn kinderen keken hier al een paar dagen naar uit. Eigenlijk is het super simpel! (als je het in 1x goed doet). En het voordeel is dat je alle ingrediënten gewoon bij de action kan halen.

Ingrediënten voor DIY slijm, hoe maak je zelf slijm?

 

Wat heb je nodig om zelf slijm te maken?

  • Hobby (of kinder)lijm
  • Scheerschuim
  • Glitterlijm
  • Optioneel: kleurstof
  • Lenzenvloeistof
  • Plastic bak
  • Houten spatel

Hoe maak je (glitter)slijm?

Je begint met lijm in een bak te doen (een flinke dot lijm), voor glitterslijm: voeg hier glitterlijm aan toe. Optioneel kun je een kleurstof toevoegen, voor gekleurd slijm. Wij deden dit niet. De lijm en glitterlijm met je handen goed door roeren. Daarna een flinke laag scheerschuim erover heen spuiten en roeren of kneden. In kleine scheutjes voeg je hier steeds wat lenzenvloeistof bij. Steeds weer flink roeren en wat extra lenzenvloeistof toevoegen. Je zult zien dat als je blijft roeren de slijm ‘plakkeriger’ wordt en los komt van je plastic bak. Als je het nog te zacht vindt, doe je er nog wat lenzen vloeistof bij, dit blijft een beetje aftasten. Hoe meer het begon te plakken, hoe meer lezenvloeistof ik er bij deed.

 

Als je de slijm net als wij in een curve bakje doet, kun je hem luchtdicht afsluiten en dus ook nog bewaren.

DIY slijm voor blog hoe maak je zelf slijm

Dit moet je niet doen als je zelf slijm gaat maken!

Mijn fout was dat ik het in aluminium bakken had gedaan en ik denk dat het daarom eerst niet gelukt is. Tip is dus echt een plastic bak te gebruiken. Mijn kinderen wilden met hun blote handen kneden, maar omdat ik niet van vieze handen hou, heb ik een houten spatel gepakt. Dit werkte erg goed. Voor de ervaring van kinderen is het met de handen kneden natuurlijk het leukst. Ook goed voor de grove motoriek, maar met een spatel lukt het beter.

Ervaring slijm maken

Ik moet zeggen dat ik er eerst wat tegen op zag omdat ik al snel bang ben dat alles vies wordt en ik nog dagen aan het schoonmaken ben, maar dit prutje van lijm en scheerschuim is makkelijk wasbaar met gewoon warm water. Wij hadden een zeil op tafel gelegd en ook uit de kleding  is het makkelijk met een doekje en water te verwijderen. De kleuters vonden het fantastische om slijm te maken en willen morgen graag weer. Helaas is het scheerschuim op (je gebruikt dus wel een hele fles). Maar wij hebben ongeveer zeven bakken slijm gemaakt, omdat de eerste drie mislukten door de aluminiumbakken.

Tip: koop scheerschuim en geen scheergel. Scheergel is veel te zacht en blijft glibberig.

Hoe maak je zelf slijm? meisje met handen in DIY slijm

Al met al een leuke ervaring en een leuke activiteit om met de kinderen te doen. Wil je meer van deze blogs lezen, recepten of uitjes? Neem dan een kijkje bij www.gezinmetvijf.nl. Wie weet zie ik je daar.

En ga jij ook slijm met je kinderen maken? Ga je dan met je handen kneden of pak je ook de spatel? ?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, knutseltips, leuke blogs en meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.