Autopuzzeltocht Gelderse Kastelen route

Kasteel tijdens Autopuzzeltocht Gelderse Kastelen route

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor in de Kerstvakantie? Wat dacht je van een kastelenroute door de provincie Gelderland? Tijdens de route kom je langs verschillende kastelen waar echte ridders en jonkvrouwen hebben geleefd. Je waant je tijdens de tocht helemaal terug in de Middeleeuwen.

Autopuzzeltocht: Gelderse kastelen route

De autopuzzeltocht ‘Gelderse Kastelen route’ is een autopuzzeltocht van Puzzeluitje. De tocht is zo’n 60 kilometer lang en hier ben je ongeveer 3 uur zoet mee. De route begint bij kasteel Doorwerth in het gelijknamige dorpje Doorwerth en eindigt bij Kasteeltje De Kinkelenburg in Bemmel. De navigatie van de autopuzzeltocht werkt doormiddel van het bolletje pijltje systeem. In het begin is het even wennen, maar als je eenmaal door hebt hoe het werkt, is het eigenlijk heel makkelijk. Het leuke aan de autopuzzeltocht is dat er in het boekje een bingo en een quiz zit voor de kinderen. Zo zijn de kinderen lekker bezig op de achterbank terwijl papa en mama de route volgen voor een bezoek aan het volgende kasteel. Hieronder neem ik je mee naar de twee hoogtepunten van de Gelderse Kastelen route.

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth

Het beginpunt van de route is Kasteel Doorwerth. Het is een goed onderhouden kasteel uit de 13e eeuw waar de kinderen (en zeker ook de ouders) hun ogen uit zullen kijken. Rondom het kasteel kun je heerlijk wandelen. Ook vind je er een speeltuin waar de kinderen kunnen spelen. Wil je het kasteel ook van binnen bezichtigen? Dan moet hier entree voor betaald worden.

Kasteel Doornenburg

Kasteel Doornenburg

Een ander kasteel dat je bezoekt tijdens de route is Kasteel Doornenburg. Dit kasteel stamt uit de 14e eeuw en is één van grootste en best bewaarde kastelen van het land. Wil je het kasteel ook van binnen zien? Dan moet hier entree voor betaald worden.

Leuk weetje: de televisieserie Floris is hier vroeger opgenomen.

Andere kastelen

Hieronder nog twee andere kastelen die je tegenkomt tijdens de route.

 Kasteel van de Gelderse kastelenrouteKasteel tijdens Autopuzzeltocht Gelderse Kastelen route

Wil jij ook op autopuzzeltocht?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil jij ook Gelderse kastelen ontdekken doormiddel van een autopuzzeltocht? De Gelderse Kastelen route kost €19,50 en kun je hier aanschaffen. Naast de Gelderse kastelen route hebben ze ook andere routes door alle provincies van ons prachtige landje.

Doe je liever een lopende speurtocht? Kijk dan eens bij onze ganzenjacht!

Deze gastblog is geschreven door Raïssa van Nieuwe plekken ontdekken. Wil je nog meer reisinspiratie in binnen- of buitenland? Neem dan zeker een kijkje op haar blog en droom weg over jouw nieuwe vakantie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt