fbpx

Wat zijn happy stones?

happy stone smile

Happy stones, heb jij ze al eens gevonden? Ik nog niet maar ik heb ze wel gemaakt en ben er enthousiast over! Wat zijn happy stones? Hoe maak je de mooiste happy stones? Dat lees je allemaal in deze blog!

Wat zijn happy stones?

Happy stones zijn versierde stenen die je ‘in het wild’ kunt vinden. Iemand heeft een steen versierd en ergens neergelegd voor iemand anders om te vinden. De naam zegt het al: een happy stone is een vrolijke steen, bedoelt om de vinder op te vrolijken. Het is de bedoeling dat de vinder de steen weer (ergens anders) verstopt zodat er anderen mensen blij van kunnen worden.

Happy stones jip en janneke poes

 

Deze steen is gemaakt door Puck uit Lelystad, super leuk toch als je deze steen zomaar tegen komt.

Welke stenen zijn geschikt als happy stones?

Dat is heel simpel; alle stenen zijn geschikt als happy stones! Je kunt buiten op zoek gaan naar mooie stenen of ze kopen in het tuincentrum. Het makkelijkst is een grote steen met een platte kant. Je kunt ook ‘speciale’ happy stones stenen kopen, deze zijn vlak en groot en kun je bijvoorbeeld vinden bij Bol.com.
De kleur van de steen maakt niet uit, als het een lichte steen is dan kun je daar gewoon op tekenen en bij een donkere steen zou je kunnen beginnen met een lichte achtergrond maken óf je gebruikt lichte verf/stift.

Wat heb je nodig om happy stones te maken?

Je kunt de stenen op verschillende manieren versieren; met verf of stift. Ik heb gekozen voor acryl stiften. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. De stiften die ik heb gebruikt komen van de Action maar waren er maar in 4 verschillende kleuren en ze zijn vrij groot en lomp in gebruik. Ik raad daarom aan om voor wat dunnere stiften te gaan, bijvoorbeeld onderstaande acryl stiften.

Acryl stiften voor happy stones

Daarnaast kun je vernis gebruiken om je stenen een mooie glans te geven en te beschermen, ze liggen immers wel door weer en wind buiten.

Happy stones inspiratie

Maar wat teken je nou op een happy stone? Natuurlijk kun je dat helemaal zelf bedenken maar je kunt ook een kijkje nemen op Pinterest. Ik ben zelf niet zo goed in tekenen dus heb het simpel gehouden maar je ziet soms de mooiste schilderingen voorbij komen. Op Pinterest heb ik een happy stones bord aangemaakt met allemaal mooie stenen, dus mocht je nog inspiratie nodig hebben dan raad ik je zeker aan om even te kijken!

happy stone

Wist je dat er zelfs happy stones Facebook groepen zijn? Zo kun je bijvoorbeeld lid worden van een groep in jouw regio en wie weet zie je wel een berichtje van iemand die jouw steen heeft gevonden!

Mijn happy stones

En dan ben je natuurlijk heel nieuwsgierig hoe mijn stenen er uit zien.. ? Dit zijn ze geworden:

happy stones met acryl stiften

Heb jij wel eens een happy stone gevonden of zelf gemaakt?
Liefs Julia

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, knutseltips, leuke blogs en meer!

2 reacties op “Wat zijn happy stones?

  1. Pingback: Knutselen Om Te Ontprikkelen | WoeWoe

  2. Pingback: Halloween Knutselen - 10 X Halloween Knutsels | WoeWoe | Duurzaam Knutselen En Betaalbaar Spelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.