Waarom wij fan zijn van houten rollenspel speelgoed

hape beauty set-Kiddeaus

Vandaag is je kind een sterrenchef die kookt met de lekkerste ingrediënten en morgen misschien wel een kleine klusser die de mooiste dingen in elkaar zet. Rollenspel met speelgoed is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het is een veilige manier om te oefenen met situaties uit het dagelijkse leven, wat eraan bijdraagt dat kinderen hun eigen identiteit ontwikkelen. Kinderen kunnen even ‘doen alsof’ en helemaal opgaan in hun rol. Ze leren bijvoorbeeld om te plannen, te experimenteren, te twijfelen, fouten te maken (en dat dit oké is) en dingen opnieuw te doen. En met het houten speelgoed van Kiddeaus maak je het rollenspel nog veel leuker!

Houten koffie set

Even voorstellen

Hoi, Ik ben Esther, mama van vijf én eigenaar van Kiddeaus. Dé webshop in veilig, duurzaam en eerlijk kinderspeelgoed. In 2015 startte ik mijn eigen online winkel naast een parttime baan. Na de geboorte van onze jongste richt ik mij fulltime op Kiddeaus. En op mijn gezin natuurlijk.

Even eerlijk. Mijn kinderen zijn natuurlijk de leukste:) Maar ze zijn – net als ik zelf – ook de meest kritische speelgoedtesters die ik ken. Ze houden me met beide benen op de grond en helpen me de juiste keuzes te maken voor mijn assortiment. Handig!

En ja, een groot gezin en een webwinkel runnen is hard werken. Dus? Af en toe plak ik mijn kinderen ook met liefde achter het behang… Of zet ik juist de computer even uit, voor een middag quality time. Daar genieten we dan ook extra hard van.

Hieronder vertellen we 4 redenen waarom wij zo fan zijn van houten rollenspel speelgoed.

Het prikkelt de fantasie van kinderen

Kinderen zijn over het algemeen snel uitgekeken op ‘kant-en-klaar’ speelgoed. Het biedt ze geen uitdaging en ze kunnen er niets mee maken dat ook maar een beetje afwijkt van het plaatje op de doos. Houten rollenspel speelgoed daarentegen nodigt kinderen uit tot het creëren van verhalen, het gebruiken van hun fantasie. En zo komen de meest mooiste verhalen voorbij!

Het draagt op verschillende manieren bij aan de ontwikkeling van kinderen

Spelen en tegelijkertijd (ongemerkt) een heleboel leren, dat is wat er tijdens een rollenspel gebeurt. Kinderen leren een hoop nieuwe vaardigheden, zoals plannen, delen en experimenteren. Ook de sociale vaardigheden worden door het rollenspel verder ontwikkeld. Tijdens het spelen leren ze ook delen en daar kan je natuurlijk bijvoorbeeld ook een houten taart bij gebruiken zodat ze leren iedereen een puntje taart te geven.

Leren door rollenspel te spelen

Binnen een rollenspel durven kinderen zich meer te uiten. Dat komt doordat het rollenspel een veilige omgeving biedt, want we doen tenslotte maar ‘alsof’. Spelenderwijs wordt de eigen identiteit ontwikkeld en leren kinderen om meningsverschillen te accepteren en ruzietjes op te lossen. Laat de kinderen het eerst ook zelf oplossen en blijf de kinderen observeren zodat je weet wanneer je moet helpen. Zo komen ze erachter dat iedereen anders is, anders reageert op bepaalde situaties en dat dit oké is. Verder ontdekken ze tijdens het samen spelen van een rollenspel dat dingen soms anders gaan dan je had bedacht of gewild. Allemaal leerzame lessen!

Stimuleer het rollenspel van kinderen

Als ouder of verzorgende is het belangrijk dat je meegaat in het doen alsof. Kinderen die de sterren van de hemel staan te koken in hun houten speelgoedkeuken moet je niet vragen naar hun schooldag, of waarom ze hun kamer nog niet hebben opgeruimd. En misschien mag je af en toe ook een rolletje spelen! Laat je lekker verwennen bij de kapper of heb je een gaatje in je kies? Dan moet je toch even langs de tandarts gaan.

Houten tandarts set-in tas-Kiddeaus

Met onze speelgoed en bijbehorende accessoires heb je een leuke, leerzame en veilige speelset in één. Heb je interesse om onze houten speelgoed te kopen? Plaats je bestelling eenvoudig en snel bij Kiddeaus! Voor meer vragen of advies ben je welkom om telefonisch contact op te nemen via 06-41259346 of een e-mail sturen naar info@kiddeaus.nl. Neem ook eens een kijkje bij onze verschillende merken speelgoed, zoals bijvoorbeeld het speelgoed van Joueco of Goki.

Liefs,

Esther

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt