Tulpenroute Flevoland 2021

Gele tulpenveld met 1 rode tulp

Samen met de kinderen er op uit, één van de fijne dingen van het moederschap vind ik. Ik kan niet wachten tot ze wat ouder zijn en we naar een museum kunnen of andere (leerzame) uitjes. Eén van de uitjes die wij al een paar jaar doen is de Tulpenroute Flevoland.

In 2019 zijn we voor het eerst met een stel vrienden de Tulpenroute gaan doen. Op bezoek bij de boer, onderweg ergens lunchen en natuurlijk heel veel tulpen.
Corona gooide in 2020 wat roet in het eten, de tulpenroute ging niet door. Toch hebben we even de tulpen bewonderd. Op een zonnige dag zijn we een stukje gaan rijden en zijn we even uitgestapt bij een mooi tulpenveld.

Tulpenroute Flevoland 2021

Jongen speelt in tulpenveld

 

Yes! We mogen weer! De tulpenroute is er weer. Helaas door het koude weer staan de tulpen wat later in de bloei dan normaal. Waar we eerst op 10 april al wilden gaan, hebben we dit 3 weken verplaatst naar afgelopen zaterdag.

Dit jaar moet je vooraf een ticket kopen voor de autoroute, hierdoor is de drukte beter te reguleren. De fiets- en wandelroutes zijn wel te downloaden op de website van Tulpenroute Flevoland.

Activiteiten tijdens de Tulpenroute

Naast de prachtige tulpenvelden bezoeken, zijn er ook een tal van andere activiteiten te doen, zo is er een fotowedstrijd en kan je op visite bij de boer. Een echte aanrader voor de kinderen is Hanneke’s pluktuin. Hoe gaaf is het om je eigen bosje tulpen uit de grond te halen, verser kan het niet!

 

Tulpeneiland Zeewolde Flevoland
Tulpeneiland Zeewolde 2021

Ben je op zoek naar nog meer buitenactiviteiten met je kind? Dan raad ik je onze speurtocht aan, leuk voor jong en oud!

Wist je dat…

…Je tulpen niet plukt maar trekt? Bij Hanneke’s pluktuin trek je dus je eigen bosje tulpen.
Tulpen ongeveer 10 tot 14 dagen in de bloei staan?
…Na 9 mei de tulpenvelden worden gekopt en eind juni worden dan de bollen geoogst. De bollen worden gepeld, gesorteerd en gaan de koeling in.
…In september de bollen de kas in gaan? Zo kan je van eind december tot en met mei een bosje tulpen kopen bij de bloemist.
…Op 1 oktober de bollen worden geplant die in het voorjaar weer voor die prachtige volle velden zorgen?

Zoals ik hierboven al zei worden de tulpenvelden na 9 mei gekopt dus wil je nog een kijkje nemen, dan raad ik je aan om snel te zijn!

Liefs Julia

Stel in tulpenveld Flevoland
Tulpenroute 2019

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt