Hawaii knutselen: een hawaii rokje en kokosnoot bloempotje

Hawaii knutselen: kokosnoot bloempot met plantje

2 september was het wereld kokosnootdag, dat bracht mij op het thema Hawaii knutselen. Voor als je een Hawaii feestje hebt of in de zomer in de tropische sferen bent, deze knutsels mogen niet ontbreken! Wij hebben 2 knutselwerken gemaakt: een hawaii rokje en een kokosnoot bloempot.

Met de kokosnoot openen ben je bent wel even mee bezig maar dan krijg je er ook een heerlijke snack en sapje voor terug én een leuke kokosnoot om mee te knutselen, want weggooien is hartstikke zonde.

Hawaii knutselen

In het thema Hawaii kan je veel verschillende dingen bedenken om te maken: iedereen kent wel de Hawaii slingers en bij Hawaii denk ik ook meteen aan palmbomen, ananas, zon, zee en strand. En als je even vergeet dat we hier op een kinder-knutsel-blog zijn, dan zou ik daar ook nog cocktails aan toevoegen.

Hawaii rokje knutselen

Ik heb gekozen om een simpel Hawaii rokje te maken. Soms heb je niet zoveel tijd of zin maar wil je toch iets leuks maken, dan is dit rokje heel geschikt. Je maakt het namelijk heel makkelijk en je hebt maar 4 dingen nodig:
– Een plastic tafelkleed. Ik koos voor een groene maar kan natuurlijk ook in andere kleuren.
– Een schaar
– Lijm
– Iets om een sluiting mee te maken, ik gebruikte een chenille draad.

Hawaii knutselen: hawaii rokje gemaakt van een groen plastic tafelkleedHawaii knutselen: hawaii rokje gemaakt van een groen plastic tafelkleed

Ik had een tafelkleed van 275cm lang, daar kan je zelfs meerdere rokjes van maken! Op gevoel heb ik een stuk afgeknipt en deze dubbel geslagen.
Daarna knip je de sliertjes tot ongeveer 10 centimeter vanaf de bovenkant. Voor de stevigheid vouw je de bovenste rand dubbel en plak je deze met lijm vast. Vervolgens maak je de sluiting. Ik heb de sluiting gemaakt van een groen chenille draad. Ik knipte deze door midden en maakte van de ene kant een lusje en de andere kant deed ik daar doorheen. En zo simpel is het: je rokje is klaar!
Natuurlijk kan je het rokje ook nog versieren, bijvoorbeeld door bloemetjes er op te plakken.

Om een foto te maken van het eindresultaat, wilde ik het rokje om doen bij mijn zoontje. Helaas is hij geen grote fan van onbekende dingen dus het is geen mooie foto geworden. Toen ik het rokje om deed om te kijken of het paste, liet hij al merken dat hij het niet leuk vond. Dit is dus de enige foto die ik heb kunnen maken.  ?

Hawaii knutselen: hawaii rokje gemaakt van een groen plastic tafelkleed eindresultaat

Hawaii knutselen: Bloempotje van kokosnoot

Hawaii knutselen: kokosnoot bloempot

Het tweede knutselwerk van dit thema is een bloempotje gemaakt van een kokosnoot.

De kokosnoot is een vrucht van de palmboom. Binnenin zit kokosmelk, een zoet waterig drankje. Het vruchtvlees is vrij hard en heeft een zoete, nootachtige smaak. Ik vind het een heerlijke en gezonde snack.
De kokosnoot openen is wel een dingetje. Met een hakmes hebben we (jup, manlief moest komen helpen) in het midden een naad gehakt. Eenmaal rond kan je de kokosnoot breken. Het vruchtwater snel opgevangen in een bakje en toen de kokosnoot in 2 delen gebroken. Het vruchtvlees er uit halen is ook een heuse klus, stukje voor stukje hebben we het vruchtvlees eruit gesneden.

Vervolgens heb ik de buitenkant van de kokosnoot schoon gemaakt: de grote haartjes verwijderd en de kokosnoot gewassen en in de zon gelegd om te drogen.

Eenmaal droog kan het knutselen beginnen.
Ik mag dan met 3 mannen in huis wonen, er is genoeg roze in huis te vinden. De kokosnoot mocht dan ook een mooi roze kleurtje krijgen.
Toen de verf droog was, heb ik er schattige bloemetjes op geschilderd. Hierna heb ik de kokosnoot gevuld met aarde en een leuk plantje er in gezet.

Zeg nou zelf, dit is toch schattig?

Hawaii knutselen: kokosnoot bloempot met plantje

In plaats van de kokosnootschil weg te gooien, kun je er dus hele leuke dingen mee maken. Voorheen zou ik de schil zonder na te denken hebben weggegooid maar steeds vaker denk ik na wat ik er nog meer mee zou kunnen doen. Wil je nog meer knutselen met restmateriaal? Kijk dan eens in onze blog over upcycling of knutselen met afval.

Veel knutselplezier!
Liefs Julia

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt