EK voetbal raamschildering

EK raamschildering oranje leeuw

Het EK is begonnen! Nog 2 dagen en dan speelt Nederland de eerste wedstrijd. Doen jullie al mee aan de oranje gekte?
Ik zie steeds meer oranje gekleurde straten en huizen. Zelf heb ik er ook heel veel zin in! Voor de kinderen heb ik oranje kleren gekocht en de oranje vlaggetjes hangen al.

Raamschildering oranje leeuw

De knutselzusjes hebben een hele gave oranje leeuw op het raam geschilderd. Wil je weten hoe je dat moet doen? Kijk dan onderstaand filmpje. Lees je liever de beschrijving? Die vind je hieronder!

 

Benodigdheden

– zwarte Edding stift
– kwast
– 2 ronde voorwerpen om te omtrekken 1 grote voor de voetbal, 1 kleine voor de leeuw te maken.
– acrylverf; oranje, geel, zwart en wit

Beschrijving

We beginnen met een klein rond voorwerp, ik gebruik een plastic kommetje. Deze druk ik in het midden op het raam en trek hem over met een edding stift. Dit wordt de wang van de leeuw. Tegen het rondje aan, maak ik nog een rondje, dit is zijn andere wang.

Met het bakje maak ik nu in het midden een boogje die hem van links naar rechts verbindt, dit is zijn neus. Aan de onderkant maak ik een boog met het bakje, dit is zijn kin.

Boven de neus maak ik 2 boogjes, dit worden zijn ogen. De ogen verbind ik met 2 strepen naar beneden, aan zijn neus vast. Daarin teken ik 2 zwarte ovale rondjes, zijn ogen. Links en rechtsboven maak ik 2 boogjes, dit worden zijn oren. Ik verbind ze aan elkaar. Met zigzag lijnen, vanaf de oren, verbind ik ze ook naar de wangen. In de wangen maak ik aan elke kant 3 stippen en 3 rechte strepen als snorharen. Onder de wangen teken ik nog 2 driehoekjes als hoektandjes.

Om het hoofd teken ik wilde manen, in een ronde om het hoofd heen. Daaronder trek je met een groter rond voorwerp een bal over, en met het kleinere rondje daarboven op, dit word zijn poot die de bal vast houd.

Naast de bal maak je een kleiner rondje, dat word zijn andere poot. De poten geef ik ieder 3 nageltjes( driehoekjes). Rechts naast de bal hebben we nog een stukje staart met kwastje getekend.

Hierna gaan we hem inkleuren: het ooglid, tandjes en de voetbal verven we wit. De oogjes, neus, en de voetbal vlakken zwart.
De leeuwenkop en poten verven we licht oranje ( oranje gemengd met geel) en de manen en het staartje maken we oranje.

Je hebt echt maar een paar druppels verf nodig, want op het glas smeert het heel goed uit. Het droogt ook heel snel op dus zorg dat je in de juiste richting verft. Mocht je uitschieten, is het met een doekje/papiertje en druppel afwasmiddel makkelijk er weer vanaf te krijgen.

Doen jullie ook mee aan de oranje gekte? Owen in ieder geval wel met zijn oranje Difrax speen!
Liefs Julia

Baby met oranje difrax speen voor EK voetbal

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt