Duurzaam knutselen

Duurzaam knutselen robot van karton

Duurzaamheid is één van de punten waarop wij nieuwe producten uitkiezen. Knutselpakketten van gerecycled materiaal bijvoorbeeld, daar worden we blij van! In deze blog lees je meer over de duurzame producten van WoeWoe.

Duurzame knutselpakkettenDoos Pakje Plezier Poppenkast

Pakje Plezier knutselpakketten

Onlangs hebben we de knutselpakketten van Pakje Plezier aan ons assortiment toegevoegd. Deze knutselpakketten worden samengesteld van restmateriaal. De inhoud van elk pakket is dan ook uniek, het is maar net welke materialen er voor handen zijn.
Je knutselpakketje wordt in elkaar gezet in een sociale werkplaats waar volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking werken. Bij het knutselpakket ‘raceauto’ is nog een tweede stichting betrokken,  Het hout wat in dit knutselpakket wordt gebruikt, wordt op maat gezaagd door Stichting Stunt. Stichting Stunt zet zich in voor jongeren en volwassenen in Delft die wegens omstandigheden (nog) niet toe zijn aan regulier werk.

Re-Cycle-Me knutselpakketten

Ook de knutselpakketten van Re-Cycle-Me zijn een goede keuze als je op zoek bent naar duurzaam knutselen. Met een Re-Cycle-Me knutselpakket maak je de mooiste creaties van lege verpakkingen zoals melkpakken of eierdozen. Mijn favoriet is het spelletjes knutselpakket, zeker in de zomer kan je hier uren plezier aan beleven!

TIP: Word lid van de Facebookgroep ‘Duurzaam knutselen‘ voor meer duurzame knutselinspiratie!

Zelfgemaakte bloempot robot van houtDuurzaam bouwspeelgoed

Ook op het gebied van bouwspeelgoed hebben wij een duurzaam assortiment. Ons assortiment wordt maandelijks uitgebreid dus mocht je een goede toevoeging weten op ons assortiment, stuur me gerust een berichtje!

BiOBUDDi bouwblokken

Nieuw in ons assortiment zijn de bouwblokken van BiOBUDDi. De BiOBUDDi bouwblokken zijn gemaakt van de overblijfselen van suikerrietplanten in plaats van olie. Hierdoor zijn de blokken recyclebaar en biobased. De bouwblokken passen perfect op Duplo blokjes dus twijfel niet als je al Duplo in huis hebt, je kunt ze prima combineren!

Art Bizniz

Een ander merk in de categorie Bouwen is Art Bizniz. Houten bouwsets om een bloempot in vorm van een robot te maken of een uilen pennenbakje. Niet alleen de bouwset is duurzaam, ook de verpakking. De puzzelstukjes worden namelijk in een papieren zak geleverd en niet in plastic zoals vele andere bouwsets.

Duurzame tekenspullen

Voorbeeld herkleurbare placemat ballerina op tafel

In de categorie tekenen hebben we diverse duurzame opties. Natuurlijk is kleuren in een kleurboek hartstikke leuk voor je kindje maar kies je liever iets wat langer mee gaat? Kies dan voor één van onderstaande producten.

Herkleurbare placemats

De herkleurbare placemats van het merk Edwali zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar duurzaam speelgoed voor kinderen. Je kunt de placemats eindeloos inkleuren met potloden, krijt of (wasbare) stiften. Er zijn 8 verschillende ontwerpen dus je kind hoeft zich niet te vervelen! Wil je meer weten over de herkleurbare placemats? Lees dan onze blog er over!

Kartonnen speelhuisjes

De kartonnen speelhuisjes zijn multifunctioneel: je kunt ze inkleuren en daarna gebruiken tijdens je rollenspel. Naast de speelhuisjes hebben wij ook duurzame kartonnen speelgoedauto’s, raket of tractor.

Wist je dat we staan vermeld op de website ‘groene zaken‘? Hier worden ruim 3.000 duurzame bedrijven genoemd, een erg handige site als je op zoek bent naar een product of dienst en je wilt gemakkelijk selecteren op duurzaamheid.

Duurzame knutselinspiratie

Naast de duurzame knutselpakketten en bouwspeelgoed, vind je bij WoeWoe ook duurzame knutselinspiratie. In onze blog delen we regelmatig tips hoe je met restmateriaal kan knutselen. Lees bijvoorbeeld onze blog over knutselen met wc rollen. Een andere blog die ik je nog wil aanraden als je graag met restmateriaal knutselt, is de blog over glazen babyvoeding potjes hergebruiken.

Heb jij nog goede duurzame knutseltips? Laat het me weten en samen zorgen we voor een duurzamere wereld!
Liefs Julia

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Een reactie op “Duurzaam knutselen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt