fbpx

De 10 leukste vakantie doeboeken voor kinderen

Vakantie doeboek de waanzinnige boomhut

Vakantie doeboeken, ken je ze nog van vroeger? Van verschillende uitgevers, tijdschriften of personages had je ze, meestal te koop bij de supermarkt of boekhandel. Vakantieboeken met spelletjes, raadsels, verhalen en nog veel meer. Erg leuk voor tijdens de lange autorit naar het vakantieadres.
Deze boeken bestaan nog steeds! In deze blog zet ik de leukste vakantie doeboeken op een rijtje, waarvan 2 zelfs helemaal gratis!

De 10 leukste vakantie doeboeken voor kinderen

Letterpret! – Een doeboek voor pretletters van 4-6 jaar

Letterpret! Doeboek

Op nummer 1 staat dit doeboek van Bol.com. Waarom? Omdat ze voor elk verkocht boek, een boek doneren aan Stichting Jarige Job. Stichting Jarige Job trakteert kinderen in arme gezinnen op een onvergetelijke verjaardag. Dit doeboek zit vol met bekende karakters, spelletjes, puzzels, kleurplaten, verhalen en nog veel meer. Naast het boek voor 4 tot 6 jarige, heeft Bol.com ook een Letterpret! Doeboek voor pretletters van 7 tot 9 jaar.

Gratis vakantieboek van juf Maike

Gratis vakantie doeboek van Juf Maike

In dit gratis vakantieboek vind je memory, een autobingo, begrijpend lezen verhaaltjes, kleurplaten en een bordspel. Het boek is voor kinderen van ongeveer 5 tot 8 jaar en is te downloaden op de website van juf Maike.

Nieuw bij WoeWoe is het knutselboek van Ballon. Niet voor in de auto want dat knutselt niet zo handig maar wel voor de regenachtige dagen of lekker buiten in de tuin. De knutselwerkjes zijn te maken door kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.

Uitwisbaar reis- en spelletjesboek

Uitwisbaar reis- en spelletjesboek

Bij WoeWoe zijn we gek op duurzaam! En daar past dit uitwisbare doeboek ook bij. Je kunt dit boek namelijk elk jaar opnieuw gebruiken. Dit doeboek bevat spelletjes rond het thema reizen: verbind-de-puntjes, zoek de verschillen, doolhoven en overtrekken van stippellijnen. Het boek is voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.

De waanzinnige boomhut – Het doeboek

Vakantie doeboek de waanzinnige boomhut

In dit doeboek van De Waanzinnige Boomhut ontcijfer je boodschappen met de Boomhutcode, ontwerp je een superheld en ontsnap je uit het Labyrint des Doods. Dit boek is voor kinderen vanaf 10 jaar. En kan je er geen genoeg van krijgen, dan is er ook nog een deel 2!

Gek op De Waanzinnige Boomhut? Bij WoeWoe vind je een knutselpakket geïnspireerd op dit boek. Maak nu je eigen waanzinnige boomhut!

Goedkoop kleur en doe boek – Hema

Vakantie doeboek Hema

Ben je op zoek naar een goedkoop doeboek voor de vakantie? Dan is dit boek van de Hema zeer geschikt, deze is namelijk maar €1.
Het boek telt 24 bladzijdes vol met kleurplezier en simpele puzzeltjes.

Donald Duck Vakantieboek 2021

Donald Duck Vakantieboek 2021

Als ik aan de vakantieboeken van vroeger denk, dan denk ik aan bijvoorbeeld het vakantie doeboek van Donald Duck. En deze bestaat nu nog steeds! Vol met zonnige puzzels, moppen, spelletjes en natuurlijk heel veel grappige en avontuurlijke verhalen over Donald en zijn familie en vrienden uit Duckstad!

Gratis dino doeboek

Dino vakantie doeboek

Is jouw kind gek op dino’s? Dan mag hij dit gratis doeboek van Dinoland Zwolle niet missen! 22 bladzijdes met meer dan 20 puzzels en kleurplaten.

Het grote Zoete Zusjes vakantiedoeboek

Het grote Zoete Zusjes vakantiedoeboek

Het Grote Zoete Zusjes Vakantiedoeboek van De Zoete Zusjes Saar en Janna zit vol met spelletjes, puzzels, kleurplaten, knutselideeën, korte verhalen, stripjes en véél meer! Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Is jouw kind niet zo van de boeken maar meer van het doen en zelf ontdekken? Dan zijn de knutselpakketten van Pakje Plezier een echte aanrader. Hiermee gebruiken ze hun fantasie en creativiteit om met restmateriaal dingen te maken zoals een race auto of een poppenkast.

Het grote AVI doeboek deel 1Het grote AVI doeboek deel 1

Vakantie doeboeken zijn leuk maar de meeste zijn ook nog eens leerzaam. Dit AVI doeboek biedt urenlang vermaak én helpt beginnende lezers spelenderwijs hun leesniveau op peil te houden of zelfs door te groeien, ook tijdens de vakantie.

Young Scientist Vakantieboek Zomer 2021

Young Scientist Vakantieboek Zomer 2021

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar is er het Young Scientist Vakantie doeboek. In dit boek lees je weetjes over allerlei plekken op aarde, je leert geheime code te ontcijferen en het boek zit vol met spannende proefjes.

Zit het perfecte vakantie doeboek voor jouw kind er niet bij? Wees gerust, er is meer! Bij Bol.com vind je tientallen maar ook Bruna heeft een leuk aanbod van bijvoorbeeld de smurfen of Toy Story.

Heel veel ‘doe plezier’ deze zomervakantie! 
Liefs Julia

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, knutseltips, leuke blogs en meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.