5 huisdieren voor kinderen

Voorbeeld voor huisdier voor kinderen: Schildpad

Een huisdier is een echte aanwinst voor een gezin. Kinderen leren alvast een stukje verantwoordelijkheid én krijgen meteen veel liefde van hun huisdier. Welke huisdieren zijn geschikt voor kinderen? Suzanne van Huisdieradvies.nl maakte voor WoeWoe een lijst met 5 leuke huisdieren!

Huisdieren voor kinderen

Bij ieder huisdier geldt: er moet goed voor worden gezorgd en kinderen moeten voorzichtig en met respect omgaan met het dier. Hoe veel verantwoordelijkheidsgevoel een kind heeft, is niet vooraf te voorspellen en weet jij als ouder het beste. Laat de verzorging nooit volledig over aan je kind, maar toon betrokkenheid en leer je kind hoe belangrijk de verzorging van een dier is.

Cavia

Voorbeeld voor huisdier voor kinderen: cavia

De cavia is een heel gemakkelijk huisdier. Hij houdt van knuffelen en laat veel toe. Ook de verzorging is enigszins eenvoudig te doen. Cavia’s zijn overdag actief, wat niet voor alle knaagdieren geldt. Let wel op dat een cavia heel kwetsbaar is als hij valt.

Hond

Er zijn veel kinderen die dromen van een hond. Ze vinden het idee van een hond geweldig. Toegegeven: de verzorging van een hond is voor een kind vaak wat te complex. Toch zijn er verschillende honden die heel goed in een gezin passen en goed met kinderen overweg kunnen. Denk aan de Labrador, de Golden Retriever, de Poedel of de Teckel.

Gekko

Voorbeeld voor huisdier voor kinderen: gekko

Misschien denk je niet meteen aan een gekko, maar er zijn genoeg reptielen voor beginners die zeer geschikt zijn voor kinderen. Zo is de luipaardgekko gemakkelijk te houden en ziet hij er ook nog eens ontzettend schattig uit.

Julia: Mijn broer had vroeger een Gekko en die maakte soms midden in de nacht een heel raar geluid, de eerste keren zaten we allemaal rechtop in bed af te vragen wat het was! ?

Schildpad

Waterschildpadjes hebben iets leuks. Kinderen zijn er meestal wel dol op. Het is wel belangrijk om te realiseren dat schildpadjes geen knuffeldieren zijn. Ze worden liever niet aangeraakt. Maar ze zijn wel heel erg mooi om naar te kijken!

Ratten

Ratjes zijn gemakkelijk tam te krijgen en de verzorging ervan is redelijk eenvoudig. Ook hebben ze relatief gezien niet zo veel ruimte nodig en hoeven ze niet constant aandacht te krijgen. Let er wel op dat ratten beter niet alleen gehouden kunnen worden. Zorg dat je er minimaal twee hebt van hetzelfde geslacht. Heb je een mannetje én een vrouwtje? Dan weet je zeker dat je in een mum van tijd enorm veel jonge ratten hebt.

Hebben jullie ook huisdieren? Zo ja, welke en hoe gaan jullie kinderen met ze om?
Liefs Suzanne

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

2 reacties op “5 huisdieren voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt