Deze knutselspullen moet je zeker in huis hebben!

knutselspullen om te knutselen met kinderen

Knutselen met je kind is goed voor de ontwikkeling van de creativiteit en motoriek, de band tussen jullie maar bovenal: de meeste kinderen vinden het ook erg leuk om te doen! Voor inspiratie kan je natuurlijk op de blog van WoeWoe terecht maar daarnaast vind ik Pinterest ook een hele fijne bron van inspiratie. Op onze Pinterest pagina heb ik diverse borden gemaakt met leuke knutsels. Het is handig om een ‘basis uitzet’ aan knutselspullen in huis te hebben zodat je op een regenachtige dag lekker binnen kan knutselen, zonder eerst nog op pad te moeten of te moeten bestellen. In deze blog lees je wat ik denk dat je écht in huis moet hebben.

Deze knutselspullen moet je zeker in huis hebben!

  • Gekleurd papier: ik heb gekleurd karton, gekleurd papier en gekleurde vouwblaadjes. Daarnaast heb ik nog leuke printjes papier.
  • (kleur)potloden, stiften, krijtjes, (vinger)verf, waterverf en kwasten.
  • Een linkshandige schaar voor als je links bent! Erg handig. Ik pak zelf nog wel eens de rechtshandige schaar maar het knipt gewoon echt niet prettig, het doet zelfs pijn! Sowieso is een kinderschaar een aanrader, safety first!
  • Lijm: ik heb kinderlijm, een lijmpistool en lijmstiften.
  • Stickers! Kinderen zijn vol op stickers. Ik vind dat Hema altijd hele leuke en betaalbare stickers heeft.
  • Stempels idem, vanaf jonge leeftijd kunnen kinderen zelf stempelen en dat is natuurlijk het leukst, als je iets helemaal zelf kan!

Eindresultaat van knutselen met gerecyclede eierdozen, meisjes variant

Knutselen met afval

Ik knutsel graag met ‘afval’. WC rollen zijn mijn favoriet omdat je er zoveel mee kan. De lege keukenrollen bewaar ik trouwens ook.
Verder kan je knutselen met eierdozen, melkpakken of oude kartonnen dozen. Met de knutselpakketten van Re-Cycle-Me tover je deze lege verpakkingen om tot gave knutselwerken! En als je een ijsmonster ben dan kan je de ijslolly stokjes ook bewaren maar ik gebruik lieve nieuwe ijslolly stokjes, dan plakken ze toch wat minder. 🙂

Benieuwd wat je met ijslolly stokjes kan maken? Kijk dan hier!

Kuiken geknutseld van wcrol

Overige knutselmateriaal

Wiebeloogjes, veertjes en chenilledraad zijn ook erg handig om standaard in huis te hebben, zo kan je je knutselwerk helemaal af maken. Daarnaast vind ik klei ook een must. Als Damian (3 jaar) druk is, zet ik hem vaak te kleien: hij wordt er erg rustig van en ik kan ook even op adem komen.

Heb je geen klei in huis? Maak dan zoutdeeg. In onze blog over zoutdeeg lees je hoe je het maakt. De 3 ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis!

Veel knutselplezier! Liefs Julia

Vader en kind knutselen samen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 1 keer per maand het laatste nieuws, de nieuwste producten, acties, leuke blogs en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt